Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Popey lehetetlen küldetése

Szentes - Már a rekordok számát tekintve is rekorder Sinka Zsolt, de erre az évre elhatározta, kevesebb kísérletet tervez, viszont igazán nagy teljesítményekre készül. 2013-at a Lehetetlen évének nevezte el Popey.
A többszörös Guinness - és világrekorder erős ember, Sinka Zsolt februárban BKV-szerelvénnyel melegít be a lehetetlen számba menő későbbi kísérleteire: foggal szeretné elhúzni a járművet, ami lehet metró, vagy kombínó, de még valami egyéb produkcióval is előrukkol.

Sinka Zsolt gitározni tanul.
Sinka Zsolt gitározni tanul.

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook oldala, nem csak szentesieknek!

 
Március végén két, egymás után kötött repülőt szeretne megmozdítani, itt is foggal próbálkozik. Ebben a Guinness-rekord 186 tonna, de a rekordot két olyan géppel szárnyalná túl, melyek a legújabb fejlesztések, s a tömegük biztosan több lesz a most fennálló csúcsnál. A Balaton szezonnyitóján a Szent Miklós nevű, legnagyobb méretű sétahajót húzná a parton haladva. Ez „csupán" 630 tonna, az év legnagyobb durranása viszont 48 ezer (!) tonnás lesz. Az angliai Doverben egy ilyen súlyú komphajó megmozdítása a cél, szeptember közepén. Ha csak megmozdítja, az már rekord lenne, de nem két centire akarja elhúzni, mondta. Ez is, ahogyan a repülős, helyszínen hitelesített Guinness-rekord lenne, ha sikerül. Nádas Tamás műrepülő világbajnokkal egy extrém rekord felállítását tervezik, méghozzá Dubajban. Ehhez Popeynek ejtőernyős-tanfolyamon is részt kell vennie.

A rekordkísérletekben 21 év munkája van benne, s komoly csapat segíti: Sebestyén István, a Guinness-rekordok magyarországi regisztrátora, Zsolnai Endre, a Mikulásgyár tulajdonosa (Zsolt ennek nagykövete, amellett a Vöröskereszt területi szervezetének is), valamint Firnigel Lorand, Móni, az erőművész felesége, pedig mindezt összetartja. 

Popey felesége a Super Mokkában

Zsolt hetente több napot is a fővárosban tölt a szponzorokkal való tárgyalások, médiamegjelenések miatt, de a Super TV2 Super Mokka című keddi adásában felesége, Móni is látható lesz: hastáncos gyerekekkel szerepel az élő adásban, ahol Váczi Gergő kérdezgeti majd őket. 

 

- Jelenleg a fater szegvári edzőtermében edzek, nagyjából úgy, mint Arnold ifjúkorában – mondta Popey. A feltételek a meglehetősen szerény konditeremben nem adottak például a guggolás végzéséhez, ezért egyik támogatója, Petrányi Zoltán autóit húzgálja, hogy lábedzéseit kiegészítse. Zsolt elárulta, hogy a TV2 közelmúltban Szentesen forgatott riportja után azonnal jöttek a felajánlások: négy budapesti és két szegedi edzőteremben bármikor gyakorolhat, ha arra jár. Sajnálja, hogy Szentesen nincs egyetlen támogatója sem, így mint mondta, nem érzi a kötődését a városhoz.

Az erős ember egy első látásra szokatlan kihívást is talált magának, ugyanis gitárórákat vesz Seres Antaltól. Fivérek együttes vezetőjével régóta ismerik egymást, s évekkel ezelőtt már járt hozzá gitározni, mesélte Popey. Nem sokat felejtett, így gyorsan rátalál az akkordokra, de még merevek hozzá az ujjai. Mutatja kottafüzetében, milyen dalokat tud: Santana, a 4 Non Blondes, a Maroon Five slágereit már vették a zenésszel. Otthon pedig gyakorol a saját gitárján, amikor kislánya éppen nem birtokolja a hangszert. Ezzel az elmét és az ujjakat „finomhangoló" kikapcsolódással készül a következő rekordkísérletekre Sinka Zsolt, de mint megjegyezte, nem lesz belőle gitárművész, marad erőművész.

Olvasóink írták

 • 6. KAKTUSZ23 2013. január 31. 10:20
  „Kedves Mónika! Szegvári lévén tisztába vagyok a szóban forgó fiatalember erőemelő múltjával, és az elért eredményeivel, ezért el is ismerem. Tudom, hogy akkoriban is nehéz volt neki szponzorokat találni, nem egy támogatott sportág az erőemelés. Arról viszont senki sem tudna meggyőzni, hogy a különböző járművek foggal és más egyéb testrésszel való elhúzásának, van értelme. Nem a teljesítményét vonom kétségbe, hanem a dolog értelmetlenségét hangsúlyozom. Én nem adnék érte egy fillért sem, de ez nem is az én dolgom. Ezzel a cikk kommentálását részemről befejezettnek is tekintem, és természetesen én is tiszteletben tartom a véleményedet.”
 • 5. tamiramonic 2013. január 30. 20:52
  „Kedves KAKTUSZ23!

  Teljességben tiszteletben tartva véleményedet, azért egyről szeretnélek tájékoztatni: a szóban forgó fiatalember "egyébként" 4-szeres Világbajnok, többszörös Európa-bajnok erőemelő. Úgy gondolom, mint szintén sportoló, hogy ha valaki nem olimpiai sportágat választ magának és nem lesz olimpikon - mert sajnos mindenkiből nem lehet - attól még nem kell lenézni munkásságát. A nem olimpiai sportágak részére is rendeznek - szintén 4 évenként - világjátékokat, mely felér az olimpiával - sajnos ezzel a média sem foglalkozik annyit. Úgy gondolom, hogy örülnünk kellene annak, hogy valaki öregbíti szülővárosa, sőt hazája hírnevét azzal, hogy világrekordokat állít fel, függetlenül, hogy úszásban, sakkban, esetleg erősportban teszi azt. És számomra az is meglepő, hogy külföldön élő honfitársaink lassan büszkébbek ezen sportolóinkra, mint mi akik itt élünk velük. Valamint sajnálatos az is, hogy könnyen kritizálnak olyan emberek, akik csak tv-ből ismerik a sportot, ezért nem tudják, hogy valójában milyen sportágak léteznek és egy-egy eredményért mennyit kell dolgozni...”
 • 4. KAKTUSZ23 2013. január 30. 13:49
  „Kedves Marcsikaa! A világbajnok és olimpia bajnok sportolóinkat nagyon nagyra tartom, és nem sajnálom tőlük a pénzt, amit például az olimpiai szereplésért kaptak, de ha nem haragszol, nem hasonlítok össze egy olimpián és világbajnokságon részt vevő sportolót egy olyan "sportemberrel´ aki guiness rekordokat döntöget azzal, hogy mondjuk a fogával húz el hatalmas súlyokat. Az én szememben ez értelmetlen, és nem fizetnék érte semmit. De nem vagyunk egyformák, a tüskéim időnként tényleg szúrnak.”
 • 3. Marcsikaa 2013. január 29. 21:43
  „Kedves Kaktusz, úgy látom Te a tüskéidből élsz. Ha esetleg néha néznél sportot is, akkor látnád, hogy a Világbajnokságot, Olimpiát nyert úszóink is rekordot döntögetnek, és ebből élnek. Nem jöttem rá, hogy ebben Te mit tartasz röhejesnek.”
 • 2. KAKTUSZ23 2013. január 29. 15:22
  „SZERINTEM MEG AZ SZÉGYEN, HOGY EBBŐL MEG LEHET ÉLNI! MI ÉRTELME VAN AZ ÁLLANDÓ REKORD DÖNTÖGETÉSNEK? RÖHEJ!”
 • 1. Marcsikaa 2013. január 28. 21:04
  „Szégyen Szentesre nézve, hogy nem tud biztosítani edzőtermet egy olyan embernek aki szentesi kötődésű, és több városban elismert sportoló. Tisztelt illetékesek, ébresztő, mert hamarosan elveszítjük Őt. További sok sikert Sinka Zsolt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szépészet a Zsoldosban és szakmai angol a Pollákban

Február 15-ig lehet jelentkezni a szentesi középiskolákba, a nyolcadik osztályos tanulóknak eddig az időpontig van lehetőségük a felvételi eljárás során beadni jelentkezési lapjukat. Tovább olvasom