Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Popey már hivatalosan is lenyűgöző

Szegvár – Sok tervem volt erre az évre, a legkiemelkedőbbel, az augusztus 20-án tett rekordkísérlettel azonban régi álmom teljesült – mondta tegnap sajtótájékoztatón Sinka „Popey" Zsolt.
A szegvári sportember a budapesti Westend Bevásárlóközpont teraszán 13 egymáshoz kötött autót húzott el, ezek egy 60 méter hosszú, 18,5 tonnás sort alkottak. Meg kellett küzdeni a talaj egyenetlenségével és a tapadással, a sikerért – ahogy ő fogalmazott – nagyon megszenvedett, de teljesült a célja. Megdöntötte a korábbi Guinness-rekordot, a litván Zydrunas Savickastól ragadta el a címet. Nemcsak messzebbre húzta el az autókat, de jóval nagyobb súlyt is mozgatott meg.

Zsolt büszkén mutatta az egyedülálló diplomát. Fotó: Králik Emese
Zsolt büszkén mutatta az egyedülálló diplomát. Fotó: Králik Emese

Zsolt büszkén emelte ki: magyar rekorderi címmel sokféle teljesítményért sokan rendelkeznek, helyszínen hitelesített Guinness-rekorddal azonban hazánkban egyelőre csak ő. Officially amazing, azaz hivatalosan lenyűgöző – ez áll a szervezettől kapott diplomán. Mosolyogva tette hozzá, sokan azt hiszik, óriásit lehet egy ilyen címmel „kaszálni". Pedig éppen ellenkezőleg, a rekordkísérletre készülő aspiráns fizet az angliai központnak 10 ezer fontot.

– Nagy öröm számomra, hogy magyarként ezt elértem. Az ismertségemet arra szeretném felhasználni, ami szerint élek, és amiben hiszek: a nemzetek közötti sportdiplomácia erősítésére. Itthonra, Szegvárra pedig atlétikapályát és sporttermet álmodtam, ahol mozoghatnak a gyerekek – árulta el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tehetséggondozás a középiskolákban

Harmadik tanévét kezdi a városban a Studium Generale tehetséggondozó program. Tovább olvasom