Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Pozitív fejlemények a nagymágocsi laborban

Nagymágocs - Januártól a szabályoknak megfelelően, szerződéssel működik Nagymágocson a laboratóriumi mintavételezés. Eddig is helyben vettek vért a betegektől a faluban, de az nem volt szabályos.
– Egy magánszemély fizette a szakembert, aki levette a vért. A nem hivatalos labor az önkormányzat egyik épületében működött. Nem volt helyre téve a tevékenység. Sok volt körülötte a kérdőjel. Önkormányzatunk szeretné, ha a vérvételért a jövőben sem kellene Szentesre utazni, ezért megtettük a szükséges lépéseket – tudtuk meg Szebellédi Endrétől, Nagymágocs polgármesterétől. Az önkormányzat szerződést köt a szentesi kórházzal. Az egészségügyi intézménnyel együtt alakítják ki a helyi egészségházban a vérvételre alkalmas helyiséget. A vért egy szakdolgozó veszi majd le, a szükséges eszközöket az önkormányzat biztosítja.

– Az előzetes felmérések alapján egy vérvétel 90 forintba kerül. Havi 150 beteggel számolva ez éves szinten 162 ezer forint kiadást jelent az önkormányzatnak. Vásárolnunk kell a vér tárolására alkalmas hűtőt, ami egyszeri kiadás. Önkormányzatunk, a szolgáltatási szerződés tervezete szerint, mindennap 12 óráig viszi be a vért, az erre alkalmas járművel, a szentesi kórház laboratóriumába.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyelőre nincs földadó a Szentesi járásban

A Szentesi járás települései közül van, ahol már eldőlt: emelik a helyi adót. Tovább olvasom