Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Puskás Öcsi Szentesen

Szentes – Laci szerencsés, mert megengedheti magának, hogy művészete olykor a realitás mellett maradjon, máskor pedig elrugaszkodjon attól. Ha elszalad a gondolata, olyan zseniálisan tud kiragadni részleteket, ami a maga nemében páratlan. Kevesen tudnak a világon jó karikatúraszobrot formázni, ő mindenképpen közéjük tartozik – mondta köszöntőjében Benkó Sándor, a Benkó Dixieland Band alapítója Csíky László Puskás-kiállításának pénteki megnyitóján Szentesen.
A szentesi művész három, Puskás Ferencet ábrázoló alkotását mutatta be a közönségnek a városi könyvtárban. Benkó Sándor elmesélte, személyesen ismerte a leghíresebb magyart, akinek otthonában is járt. Öcsi kertjében egy ledeszkázott kapu állt, rajta lukak. Vendégeivel rendre fogadást kötött, ki tud többször betalálni, és mindannyiszor ő nyert, mert sohasem tévesztett célt a labdával.

Puskás Öcsi Szentesen. Fotó: Bíró Dániel (galéria)

A zenész szerint Csíky doktor művei tökéletesen adják vissza Puskás szellemiségét – mintha őt látná, amikor a szobrokra pillant. Benkó Sándor a méltatás ellenére sem úszta meg Csíky László meglepetését: a klarinétosról készült karikatúra el is nyerte a modell tetszését.

Olvasóink írták

  • 1. Pinochet 2010. október 08. 20:24
    „Laci persze hogy szerencsés, mert megengedheti magának hogy 5 milliót kapjon tőlünk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Garázdákat fogtak a szentesi járőrök

A Klauzál és a Kossuth utca körforgalmában elhelyezett virágokat, cserjéket rongálta meg három nem helybeli fiatal péntekre virradó éjszaka Szentesen. Tovább olvasom