Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Rákapcsoltak a multik Szentesen

Szentes - Jó ütemben halad az Aldi és a Park Center építése Szentesen. A Csongrádi út mentén egymás mellett nyit áruházat a két multi – előreláthatólag még az idén.
Az alsóréti városrészt szolgáltató övezetnek jelölte ki korábban a szentesi önkormányzat. A Tesco közelében – mint megírtuk – két multinacionális kereskedelmi cég kért építési engedélyt a városháza műszaki osztályán. Legutóbb arról számoltunk be, hogy a Csongrádi út mentén már birtokba vették az egymás mellett lévő építési területet a befektető cégek. A városközponthoz közelebbi telken az Aldi kivitelezői dolgoznak nagy intenzitással. Czirok Jánosné, a polgármesteri hivatal osztályvezetőjének tájékoztatása szerint már szerkezetkész állapotban van az épület, jelenleg burkolási munkák folynak. Az üzletközpont eladóterének alapterülete 1100 négyzetméter, ehhez jönnek még a parkolók. Az Aldit egyébként – mint a szentesiek emlegetik – a Tóthtanyai útról közelíthetik majd meg a vásárlók. Az új kereskedelmi egységet várhatóan az idén átadják a közönségnek.

Látványos szakaszához érkezett az Aldi építése. A szerző felvétele
Látványos szakaszához érkezett az Aldi építése. A szerző felvétele

A szomszédos területen épülő Park Centert is megnyitják – előreláthatólag az év végéig. Ennek a befektetője 5000 négyzetméteren építkezik. Eredetileg úgy volt, hogy a kereskedelmi centrumban 6, külön bejáratú üzlethelyiséget alakítanak ki. Czirok Jánosné lapunknak elmondta: azóta módosult a terv, és 9, különböző profilú áruház lesz benne. A Csongrádi útról megközelíthető Park Centernél még játszótér is készül, a kerékpártárolókon és parkolókon kívül. Érdekesség, hogy a két multi parkolóját összekötik, vagyis egyikből a másikba átjárhatnak az autósok.

Útépítés

Az áruház-beruházásokhoz kapcsolódik egy harmadik, ahol jelentős szerepet vállal az önkormányzat is a kereskedelmi egységet építtető társasággal, valamint az ottani ingatlantulajdonosokkal együttműködve. A tervek szerint korszerű utat építenek az Aldi sarkánál lévő Tóthtanyai út és a 451-es elkerülő szakasza közé. Ennek költségeihez a város 70 millió forinttal járul hozzá. Czirok Jánosné, az önkormányzat műszaki osztályvezetője elmondta: a korszerű útnak addigra el kell készülnie, mire a multinacionális cégek átadják az áruházakat a vásárlóközönségnek.

Olvasóink írták

 • 14. Értetlen!!! 2008. november 10. 16:52
  „Valakik nagyon álomvilágban élnek..........ennyi bolt????
  Vagy nekem van q....a kevés pénzem????”
 • 13. fel vok háborodva 2008. október 22. 13:47
  „Nem lesz New Yorker nagy tévedés... csak fos üzletek lesznek.. lehetne C&A meg Deichmann meg new Yorker de nem ide elektropont-ot építenek. senki nem fog oda menni..”
 • 12. vadvirág 2008. október 20. 15:56
  „Minek ide ez a sok áruház ?Kisváros ,kevés munka lehetőség,kicsi fizetés és sorolhatnám még ...A tesco sem megy olyan jól ,ugyan mit akarnak még ezzel a két üzlettel?Akinek nagyon jól megy az beült eddig is a több millás kocsijába és elment plázázni nagy városokba ahol kinyitotta a bukszáját.Aki meg eddig sem engedhetett meg ilyet magának annak meg fölösleges.Hiába jön a helyünkbe!Sokkal több pénz kellene........Ugye????????Persze van megoldás,a munkából fáradtan hazatérve felhúzzuk a melegítőt ,vidékiesen mackót felülünk a biciklinkre elmegyünk a plázába veszünk egy kiló kenyeret/mert másra úgysem telik/és mi leszünk a vidéki pláza cicák!Hmmmmm....??????”
 • 11. sanyikaaaa-ez a szamár! 2008. október 11. 22:14
  „Meg lesz Bhassky-szalon. és Aphaadphassa-kávézó...
  Azt hallottam még,hogy lesz Shooply-lee mozi Dolby digitallal...”
 • 10. csongrád2008 2008. október 09. 21:17
  „Csongrádon még ez sincs. Szentesiek mire panaszkodtok? Ott mindíg épül valami. Gyertek át, és megtudjátok milyen jó nektek. ott dolgozok, ott vásárolok, itt alszok.”
 • 9. poncsika 2008. október 09. 14:29
  „lesz new yorker is..:P:)”
 • 8. zabálda 2008. október 09. 12:50
  „Nem lesz valami zabálda?! 9 közül mind csak ruha, meg cipő?”
 • 7. guccidior 2008. október 09. 07:51
  „lösz e finom kalácska,”
 • 6. dédike 2008. október 09. 06:57
  „A Hmvh-i Aldiban a nyitáskor ott voltam.kb 100-an voltunk.mostanában volt alkalmam párszor elmenni és 8-10 embernél többet nem látni az üzletben.a közelmultban voltam németországban sok minden még felébe sem kerül kint mint itthon.pl.a naprafógó étolaj kint ft-ba átszámolva 250ft itthon ugyanez az étolaj 490.kint is az Aldiban néztem. Sajna ezt nagyon sok árunál tapasztaltam.ugyan az a gyártó.A másikdolog ami számomra bosszantó olvasom a multik álláshírdetését és elképedtem,hogy szakképzetlen dolgozókat is felvesznek.Félre értés elkerülése végett nem az a gondom,hogy képesítés nélkül is alklmaznak dolgozókat,hanem mi itthoniak ezt nem tehetjük meg.Ismerősöm 46000 rokkant nyugdíjból tengődik és nem dolgozhat egy turkálóban,mert nincs szakképesítése.”
 • 5. alsóréti 2008. október 08. 22:21
  „Cipőkanalat biztosan, de az árát hol keresik meg a szentesiek? Minimálbérből él a legtöbb ember. Közben el van jól adósodva, hitel, hitel hátán. Épül a sok bank, bevásárló központ. Kiknek? A legtöbb ember elmegy a Tescoba, és csak nézelődik, venni alig tud valamit, mert nincs, amiből. Nem az áru a drága, hanem a fizetés a kevés. gyárak, üzemek kellenének, nem bevásárló központok!”
 • 4. guccidior 2008. október 08. 21:08
  „Én asszeretném mögtnni,hogy cipőkanalat löhete maj kapnyi?”
 • 3. Dani19 2008. október 08. 17:07
  „Szerintem még lesz benne Leonardo meg Vögele is.”
 • 2. formulafan 2008. október 08. 15:52
  „Takko, Humanic, KIK (új textil diszkontlánc Mo.-on), Müller. Ezek biztosak, mert már voltak álláshirdetések. A többi kérdéses.”
 • 1. boby 2008. október 08. 14:17
  „Nem tudja valaki hogy milyen üzletek lesznek a park centerben?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új út épül a szentesi ligetben 340 millióból

Szentes - Új út vezet majd a Csongrádi úttól az idősek otthonáig Szentesen. A 340 millió forintos… Tovább olvasom