Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 5°C | 12°C Még több cikk.

Rékasi Károly: Öregkoromra tartogatom a pihenést

Szentes – Önálló estje előtt kérdeztük Rékasi Károlyt, terveiről, kikapcsolódásról, feltöltődésről. A színművész Wass Albert „Szerelmem Erdély" című produkcióját mutatta be a Megyeháza dísztermében.
– Néhány perc múlva kezdődik a Wass Albert-estem – mondja mosolyogva. – Most ez a legfontosabb. Közben persze forgatjuk a Barátok közt című sorozatot. Munkával kapcsolatban mindig rövidtávra tervezek. Párommal, Détár Enikővel folyamatosan törjük a fejünket közös előadásokon. Július 19-én a Rózsák háborúja című darabbal tartunk egy ősbemutatót. Ez műfaját tekintve fekete komédia. Ugyancsak nyáron mutatjuk be az Abigél című darabot. Ebben, egy korszakváltás lesz az életemben, ugyanis az apa szerepét fogom játszani. Azaz munkában nincs hiány (ezt azonnal le is kopogja – a szerk.). Pihenésre nem jut túl sok idő, azt majd öregkoromra akarom tartogatni.

Rékasi Károly: A néző válogathat. Nézze a filmet, vagy nézze azt a férfit, aki tevékenykedik a színpadon.
Rékasi Károly: A néző válogathat. Nézze a filmet, vagy nézze azt a férfit, aki tevékenykedik a színpadon.


– Jut e ideje feltöltődésre?

– Szeretek sok Wass Albert-előadást szervezni. Ez nekem mind-mind feltöltekezési alkalom. A néző reményeim szerint azért jön el, hogy kapjon valamit, és kap is. Egy kicsit módosítottunk a hagyományos értelemben vett előadói esteken. Kollégám, Tóth Zoltán szerkesztett egy csodálatos filmmontázst, valamint zenékkel támogatta meg a verseket, regényrészleteket. A néző válogathat. Nézze a filmet, vagy nézze azt a férfit, aki tevékenykedik a színpadon, amiről azt feltételezzük, hogy valaha Wass Albert élettere volt. Manapság az emberek nagyon sok mindenre figyelnek párhuzamosan, akkor legyen ez az est is ilyen. Miközben a nézők elmerülnek az előadásban, érzem azt a hatást, amit belőlük ez kivált. Én meg a közönség elmerüléséből táplálkozom. Kell e szabadidő, amikor ennyi mindent kap az ember?!

– Szentesen már visszatérő vendégnek számít. Feleségével, Détár Enikővel már két darabbal is elhozták a színházat.

– A legnagyobb örömmel jövünk Szentesre, hiszen eddig bármit hoztunk, Bergman: Jelenetek egy házasságból, vagy a Te meg Én című estet, figyelő, az előadást végig élő, élvező telt házas közönség vár bennünket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb világsztárok a szentesi pódiumon

A zene Világ Zene sorozat keretében, február 17-én, 19 órakor a Binder Károly-Borbély Mihály duó ad koncertet a szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában. Tovább olvasom