Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Rékasi Wass-estje Szentesen

Szentes - Folytatódik a Pódiumbérlet előadássorozata, Rékasi Károly önálló estjével, a Megyeháza dísztermében, február 13-án, 19 órától. A színészt az estjével kapcsolatban kérdeztük.
– Ez az est alkalmat teremt, hogy beszélhessek Wass Albert tollán és írógépén keresztül, azokról az értékekről, amelyek számomra fontosak, és talán mások számára is azok lehetnek – mondta Rékasi Károly az önálló estjéről.

A Pódiumbérlet következő előadását hétfőn este láthatják, Koltay Gábor szerkesztésében, amelynek címe: „Szerelmem Erdély!" A színész hozzátette: az önismeret és az önvizsgálat, az elmellőzhetetlen abban az esetben, ha úgy gondoljuk, hogy az életünk az úgy jó, ha mi tervezzük, mi alakítjuk, és nem csak megtörténik velünk. Kell, hogy ismerjük önmagunkat, rálássunk a környezetünkre, tudjunk odafigyelni a másokra.

Rékasi Károly Wass-estje Szentesen
Február 13., hétfő 19 óra Szentes, Megyeháza Konferencia- és Kulturális Központ

Az összeállítás középpontjában a második világégés után imádott Erdélyéből menekülni kényszerülő, életének nagyobbik felét emigrációban élő író lelki és szellemi vívódásait, a megkapaszkodással járó gyötrelmeket igyekszik bemutatni.

Rékasi Wass-estje Szentesen.
Rékasi Wass-estje Szentesen.

Az előadóest fő gondolati íve az író életében jelentős szerepet játszó asszonyokhoz írott levélrészletek montázsából építkezik. A levélrészleteket Wass Albert ismert versei és különböző prózai műveiből vett idézetei egészítik ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pollák: ez aztán a szalagavató!

Sárga Zsiguli, pompomfiúk és még mi minden a Pollák szalagavatóján! Nézze meg képeinket! Tovább olvasom