Délmagyar logó

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -2°C | 7°C

Rekorderek lettek a szegvári erős emberek

Szegvár - Kamionhúzásban, vashajlításban és energiaitalosdoboz-tépésben állítottak fel hazai rekordot a szegváriak a hétvégi falunapon. Az egyik erős ember, Bercsényi Antal 9 éves fia egy egytonnás személyautót húzott el néhány méterre.
Mintegy ezren figyelték kíváncsian a hétvégi falunapon Szegvár központjában az erős embereket, akik nem először tettek tanúbizonyságot irdatlan erejükről. 2001-ben és 2002-ben már elnyerték Szegvárnak a Magyarország legerősebb faluja címet azon a hazai találkozón, amelyen petrencés rudakkal és malomkövekkel kellett megbirkózni.

Az idei esztendőre már nagyobb feladatokat vállalt három erős szegvári. Mint kiderült, öt hónapig edzettek a falunapra, nem akarták, hogy a közönség csalódjon. Bercsényi Antal, Tóth József és Sinka Zsolt együtt három kamiont húzott el 25 méterre hangos biztatás közepette. Az erős férfiak szíjjal kötötték magukat a kocsik elé, és mászókötél segítségével húzták a járműveket – összesen 47 tonnát.

Bercsényi Antal, Tóth József és Sinka Zsolt együtt három kamiont húzott el 25 méterre. Fotó: Karnok Csaba

Bercsényi Antal arra vállalkozott, hogy foggal tép szét 100 energiaitalos dobozt. Kérdésünkre elmondta, gyakorlás előtt járt a fogorvosánál. Rekordkísérlete sikerült, másfél perc alatt tépte szét a sorba kirakott 100 dobozt, középen harapta át a henger alakú fémet. Közben belül felszakadt a szája, kissé vérzett – a közönség tombolt.

A képviselők kiskanállal ettek dinnyét

Szentes, Szegvár, Mindszent, Nagytőke, Derekegyház és Fábiánsebestyén önkormányzati képviselői falusias versenyszámokban mérték össze erejüket, ügyességüket. A képviselők traktort húztak, bálákat görgettek és dinnyét ettek kiskanállal. A versenyt Fábiánsebestyén csapata nyerte. A kulturális műsorokkal, kiállításokkal és koncertekkel fűszerezett kétnapos falufesztiválnak Lukács Istvánné szervező szerint legalább 3000 vendége volt.

A rekordok között különböző szórakoztató műsorszámok következtek, az erős emberek bemutatója délutántól egészen estig tartott. A mindszenti Hérány István motorját például Sinka Zsolt és Tóth József kötéllel tartotta vissza, Hérány azt állította, hogy a járgány kilencvennel ment volna. A 9 éves Bercsényi Bence is bemutatkozott, az egytonnás személyautót húzta el néhány méterre. A 150 centis, 50 kilós fiú édesanyja, Zsuzsanna állítása szerint nem kap különösebb biztatást otthon arra, hogy apja nyomdokaiba lépjen, de nem is engedik, hogy túlságosan megterhelje magát.

Vashajlításban Tóth József állított fel hazai rekordot: 52 másodperc alatt hajlított meg a nyakán 22 darab 12 milliméter vastag és egy méter hosszú vasrudat. A férfi arra készült, hogy egy perc alatt végez tízzel, produkciójában azonban váratlanul túlteljesített.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bűnügy lehet a szentesi fiatalasszony halálából

Szentes - Büntetőeljárás keretében nyomoz a rendőrség annak a 31 éves fiatalasszonynak az ügyében,… Tovább olvasom