Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Reménységek az uszodában

A Szentes Városi Úszó Club büszkeségei között van Szabó Dániel és Gergely Szabolcs. Tíz évesek, de fejenként már több mint 30 érem jelzi a sportolói sikereiket. A 2002-es születésű fiúk a korosztályos országos versenyeken már figyelemre méltó időket úsznak, egyszersmind ők a szentesi uszoda mókamesterei is.
A március végén Vásárhelyen rendezett, s 25 egyesület 226 úszóját felvonultató dél-alföldi utánpótlás versenyen Szabolcs 100 méteres gyorsúszásban 1., Dániel 100 méter mellen 2. helyen végzett. Legutóbbi sikereik előtt az elmúlt négy évben, mióta úsznak, halomnyi érmet szereztek már. Nekik már kötelező indulni minden fontosabb versenyen, tudtuk meg tőlük. Országos versenyen is lettek már elsők, Szabi csúcsa gyorson 1.14. 91, míg Danié mellen 1.36.11.

Szabó Dániel és Gergely Szabolcs. Tíz évesek, de fejenként már több mint 30 érem jelzi a sportolói sikereiket.
Szabó Dániel és Gergely Szabolcs. Tíz évesek, de fejenként már több mint 30 érem jelzi a sportolói sikereiket.

Harmadikok a régióban

A dél-alföldi utánpótlás úszóversenyen a Szentes Városi Úszó Clubból aranyérmet szerzett: Gergely Szabolcs, Szűcs Balázs, Barna Zsófia. Ezüstérmesek: Szabó Dániel, Mácsai Eszter, Szaszkó Zorka, a 4x50 méteres fiú gyorsváltó (Mácsai Gergely, Virágos Bálint, Korom Zsadány, Gergely Sz.), 4x100 méteres leány vegyesváltó (Gulyás Andrea, Dudás Sz. Dóra, Héja Gabriella, Dudás Sz. Kata. Bronzérmesek: Barna Zs., Kürti Sz. Zsombor, Dömsödi Dalma, Héja G., Szűcs Balázs. Az egyesület a 3. helyen végzett a pontversenyben. Edzők: Rébeliné Vincze Edit, Dancsóné Csák Zsuzsa.  

Hogy mi a céljuk az úszásban? Mindketten magabiztosan állítják, elsők szeretnének lenni nagy nemzetközi versenyeken, és rekordokat úszni. A korosztályos riválisok is felmerülnek, amikor példaképeikről kérdezem a srácokat. Szabi Cseh Lacit említi, mire Dani rávágja: legalább olyat, vagy sokkal jobbat akar úszni, mint akik legyőzték a versenyeken. De azért persze, Gyurta Dani is példaképe, akinek világbajnoki célba érkezését a tévé előtt jól ki is elemezte a fiúcska. Azt is megtudtuk tőle, szerinte azért előzik meg őket a vásárhelyiek, mert az ottani úszók 50 méteres medencében edzenek, míg ők több fordulóhoz vannak szokva.
Közeleg a 16. Óvodától az olimpiáig-verseny a szentesi uszodában (május 26-27.), s a fiúknak korábbról már sok emlékük van erről is. Szabi aranyérme ott van a nyakába akasztott 42 medália között, de még otthon is maradtak érmek. Dani keresgélte az övét, de csak a szép úszásért járó edzői különdíj akad a kezébe. - Azért olyan is van, amiért tényleg megdolgoztam, jelentette ki, s elhisszük neki.

Kiváltképp Dani jár élen a környezete szórakoztatásában. Az igencsak felvágott nyelvű fiúról azonban az edzőjével beszélgetve kiderül: a hideg vízzel még meggyűlik a baja. Rébeliné Vincze Edit bízik benne, ahogy nő, elhagyja majd ezt. Dani nála tanult úszni, míg Szabi Kovács Brigittánál, s két éve került az ő szárnyai alá. Először általános képzésben vesznek részt az úszópalánták, de eljön az idő, amikor kiderül, kinek melyik úszásnem fekszik. Dani esetében már az úszástanulásnál látszott, hogy kiváló mellúszó lehet, Szabi mindenben jó, még nem alakult ki, belőle bármi lehet. Iskolai elfoglaltságai miatt csak heti 4 edzésen tud részt venni, de szorgalmas, példamutató munkát végez, véleményezte az edző. Ebben a korban már nagyon fontos az edzésmunka, a hozzállás, 9-10 éves kortól már megmutatkozik az eredményekben, ki jár szorgalmasan az edzésekre.

Olvasóink írták

  • 1. soligor 2012. április 24. 12:32
    „:)))))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Spanyol, francia, cseh partner után olaszt választott Orsi

Tóth Orsolya olasz párjával, Stefano Vidonival Magyarországon is szeretne a legjobb lenni latin táncokban. Tovább olvasom