Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Rendbe hoznak két iskolai tornatermet Szentesen

Rendbe hoznak két iskolai tornatermet Szentesen
Szentes - A hónap végén a tervek szerint ismét birtokba vehetjük a tornatermünket - mutatta az éppen zajló munkálatokat a Szentesi Klauzál Gábor Általános Iskola intézményvezetője, Dévay István.
A város legfiatalabb intézményében olyan tornacsarnokot alakítanak ki, amelyben akár rangos sporteseményeket is lehet majd rendezni. A Szentesi Kosárlabda Klub nyert közel 106 millió forint tao-pénzt, az önkormányzat ehhez további 32 milliót ígért, így két iskola tornaterme újulhat meg.
 
Pár hét, és újra itt tornáznak majd a gyerekek. Fotó: Králik Emese
Pár hét, és újra itt tornáznak majd a gyerekek. Fotó: Králik Emese

Az, hogy a munka iskolaidőben van, a Klauzálban szerencsére nem okoz gondot, mondta az igazgató. – A padló balesetveszélyes volt, a munkát nem lehetett tovább halogatni. A pedagógiai programunkban szerepel az úgynevezett téli foglalkozás: korcsolyázni, úszni járnak a gyerekek, illetve lassan már kint is meg lehet tartani a testnevelésórákat. A megújult csarnok nemcsak a mi tanulóinkat, hanem az egész város javát szolgálja majd. Hogy mást ne említsek: kosárlabdatornákat lehet majd rendezni, az iskolánk szomszédságában van a kollégium, ahol távolabbról érkező sportolókat lehet elszállásolni – hallottuk Dévay Istvántól.

Ugyanígy újítják fel a Koszta-iskola tornatermét, illetve a városi sportcsarnok padlójára is jut a pénzből.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigorítanák a lakásrendeletet

Szigorítanák a lakásrendeletet
Szentesen egyelőre annak is örülnek, ha nem csökken, de legalább lassabban nő a bérlakásban élők tartozása. Tovább olvasom