Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Rendbe hozza a város a Rehabot Szentesen

Szentes -Az önkormányzati tulajdonú szentesi Rehab Kht. helyzete a súlyos pénzügyi gondok miatt tarthatatlanná vált, ezért a képviselő-testület rendkívüli ülésen foglalkozott az üggyel.
Az önkormányzati tulajdonú szentesi Rehab Kht. helyzete a súlyos pénzügyi gondok miatt tarthatatlanná vált, ezért a képviselő-testület rendkívüli ülésen foglalkozott az üggyel. A város tizennégymillió forint kölcsönt adott a vállalkozásnak, a dolgozók ma kapják meg elmaradt bérüket. A cég élére a képviselők új vezetőt is választottak.

A zárt ülésen született döntésről Szirbik Imre polgármester számolt be lapunknak. Elmondta, hogy a Rehab Kht. súlyos anyagi gondjai miatt kellett nagyon gyorsan, rendkívüli ülésen foglalkozni a témával. Az önkormányzat által alapított Rehab Kht. mérlege szerint veszteséges volt, a dolgozók nem kapták meg a fizetésüket, a számlákat sem tudták kifizetni, sőt a cég felélte az önkormányzat által törzstőkeként letett hárommillió forintot is. Szirbik arról tájékoztatott, hogy a város tizennégymillió forintot szavazott meg tagi kölcsön formájában a pénzügyek gyors rendezésére, melyet öt év alatt kell visszafizetni.

Emellett a cég vezetője, Sipos Jánosné közös megegyezéssel távozott munkaköréből, a képviselő-testület pedig megbízta a kht. vezetésével Döbrőssy Ivánt, aki egyébként a városi szolgáltató kft. vezetője is egyben.

– A kölcsönt 2012-ig vissza kell fizetnünk a városnak, és ésszerű gazdálkodás mellett a nyereségre kell törekednünk – fogalmazott lapunknak az újonnan kinevezett cégvezető. Döbrőssy elmondta, hogy a gyors segélynek köszönhetően pénteken utalták a dolgozók júliusi bérét, mely várhatóan ma már a számlájukon lesz. Hetvenhat csökkent munkaképességűt foglalkoztatnak a Rehab Kht.-nál. A dolgozók egy csoportja a Legrand megrendelésére szerelői munkát végez, míg mások szabnak és varrnak.

A foglalkoztatottak mindegyike ötven százalékban, vagy e fölött sérült, ezért alkalmazásukért támogatás jár a Szociális és Munkaügyi Minisztériumtól. Támogatást eddig a szentesi Rehab nem kért, ezért vélhetően alapvetően változhat a cég pénzügyi helyzete, amint a jövőben ez megtörténik. Addig is némi türelemre lesz szükség, hiszen a támogatás rendszerint csak a bérek kifizetése után következő hónapban érkezik meg. Döbrőssy tervei szerint szeptembertől újratárgyalja a szerződéseket az eddigi megrendelőkkel, új tevékenységeket is szeretne az üzemben dolgozókra bízni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyomoznak a fábiánsebestyéni Kinizsi Zrt.-nél

Fábiánsebestyén - A részvényfelvásárlásokat vizsgálják a nyomozók a fábiánsebestyéni Kinizsi 2000… Tovább olvasom