Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Rendelet készül - a rend kedvéért

Szentes – Rengeteg az üvegcserép a hétvégi bulik után egy-egy szórakozóhely környékén. Kilyukadt kerékpárgumik és bosszúság a „gondtalan" szórakozás mérlege – állította Szabó Zoltán önkormányzati képviselő a testületi ülésen.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Szerinte két megoldás kínálkozik. Az egyik, hogy a helyiségekből ne lehessen közterületre vinni üveget, poharat. A másik, hogy az üzemeltetőnek kötelessége legyen feltakarítani az egység mintegy 150 méteres körzetében. Azt javasolta: a város foglalja ezt írásba egy helyi rendeletben.

Az egyik söröző üzletvezetője szerint náluk szerencsére nincs gond, de a vendégeknek döntő szerepük van abban, hogy milyen egy helyiség környezete. Azt az embert, aki jó bulinak tartja falhoz vágni az üres üveget, Prumek Dénes szerint nehéz rendelettel korlátozni. Sem eszközük, sem joguk, sem elég emberük nincs arra, hogy azt tudakolják a vendégtől: mit visz ki az ajtón. Másrészt pedig, ha a rendbontó számára nem jár következménnyel a magatartása, miért is változtatna rajta? – Legfeljebb másnap jót mosolyog, amikor látja, hogy utána takarít az alkalmazott – magyarázta. A képviselő által javasolt terület rendben tartását szerinte rendkívül nehezen lehetne megoldani.

– Saját terület előtt takarítani kell. Arra nem tudnánk a vállalkozásokat kötelezni, hogy a képviselő úr által említett távolságban is – közölte Csányiné Bakró Nagy Vera aljegyző. A város más módon próbál rendet tenni, a lakosok véleményét is várják, mondta.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Petőfi Szálló: a kampány része?

A vizsgálatok eredményét várja a szentesi Fidesz a Petőfi Szálló ügyében tett bejelentései nyomán. Tovább olvasom