Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Rendőrök fogták be a szökevény lovat

Szentes - Elkóborolt vasárnap egy másfél éves hucul kanca a Kurca partjáról, a rendőrök fogták be az állatot. Az internet egynapos sztárjának mára előkerült a gazdája - minden jó, ha vége ló.

– Dél körül kinéztünk az ablakon, még ott heverészett a Kurca partján, egy fához volt kikötve. Kicsivel később a kislányunk, Emese azt mondta: Mónit már megint keresni kell – emlékezett vissza a szentesi Szénási Lajos.  A család elkóborolt lova rövid ideig az internet sztárja volt, a 451-es számú főúton fogták be a helyi rendőrkapitányság egyenruhásai. Nem tudták, kié, ezért a világhálón tették közzé, hogy keresik a tulajdonosát.

A másfél éves hucul kancának nem ez volt az első önálló kirándulása, mesélték Szénásiék. A berki lakóhelyüktől pár száz méterre vásárolták jó egy hónapja, Mónit egyelőre visszahúzza a szíve a többi „rokon" közé.

A találákozás öröme.  A kis hátas a Kurca partjáról szökött meg. Fotó: Králik Emese
A találákozás öröme. A kis hátas a Kurca partjáról szökött meg. Fotó: Králik Emese

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

– Kioldódott a karabiner, így nyert egérutat. Eddig, ha meglógott, mindig a régi lakóhelyén találtunk meg, vasárnap is ott kerestük először. Nem jártunk szerencsével. Egész délután jártuk a környéket, időnként hazajöttünk, hátha közben visszatért. A kislányunk nagyon elkeseredett. Most másodikos a fábiánsebestyéni iskolában, ott szerette meg a lovaglást, Mónit az ő kedvéért vettük – közölte az édesapa. Nagy volt az öröm, amikor késő délután megtudták: a rendőrök egy közeli tanyába vezették a kis hátast, és egy idős néni vigyáz rá. Megetette, jól tartotta addig, amíg hétfő reggel érte mentek, mondta Szénási Lajos. – A gazdasági udvarban ő a főnök, a többi állaton szinte látszott, hogy örülnek a hazatérésének – idézte fel. Azt mondta: nagyon hálásak a rendőröknek, hogy befogták a lovacskát.

Korábban írtuk:

- Vasárnap kerestük egy elkóborolt ló gazdáját. A tulajdonos jelentkezett,
az állatot visszakapta - tudtuk meg Szenti Szabolcstól, a megyei rendőrség sajtóügyeletesétől. A részletekkel később mi is jelentkezünk.

Korábban írtuk:

Lakossági bejelentés alapján fogtak be a Szentesi Rendőrkapitányság járőrei egy lovat a 451-es számú főút 38-as kilométerénél. A barna színű, kis növésű, de ápolt állat a főúton kóborolt, illetve az út mellett legelt. A rendőrök a jószágot egy közeli tanyán helyezték el.

A Szentesi Rendőrkapitányság várja a ló gazdájának jelentkezését. Kérik, hogy hívja a kapitányság 63/561-310-es telefonszámát.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összevesztek egy lányon, késelés lett a vége

Megvágta haragosát egy fiatal Szentesen. Tovább olvasom