Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Ricsi ismét a legerősebb rendőrök között

Szentes - Hajdúszoboszlón már hatodik alkalommal rendezték meg az ország legerősebb rendőre versenyt, ahol a szentesi rendőrkapitányság körzeti megbízottja, Vendlóczki Richárd ismét részt vett.
Az immár hagyománnyá váló versenyen az ország minden részéből érkeztek magukat megméretni akaró zsaruk, de egy katona is akadt a versenyzők között. Közülük Ricsi a maga 23 évével volt az egyik legfiatalabb, a legidősebb pedig alig 36 éves.

Ricsi ismét a legerősebb rendőrök között.
Ricsi ismét a legerősebb rendőrök között.

Az első versenyszám egy 45 fokos ferde padon farönk fekvenyomás. Ez a farönk azonban fémből készült, súlya meghaladta a 120 kilót. A legerősebb 14-szer nyomta ki ezt a súlyt, nem kis tekintélyt szerezve ezzel a nézők és a versenytársak körében. A második versenyszám főszereplője egy hatalmas egykezes súlyzó. A feladat lényege, hogy a súlyt váll fölé emelés után egy kézzel kellett függőlegesen kinyomni majd néhány pillanatig megtartani úgy, hogy a súlyt tartó kar nyújtva legyen. Ötven kilogrammról indultak, öt kilójával emelve a „tétet". A legerősebb zsaruk 85 kilóig jutottak el, sőt egyiküknek hajszálon múlott a 90 kiló teljesítése.

A harmadik versenyszámban egy hatalmas rudat és a rajta lévő súlyokat 20 centi magas állványról kellett felemelni és kiegyenesedni vele, erre egy percük volt. Az induló súly itt 205 kiló, a legjobb 255 kilogrammig jutott el, mindezt egyetlen perc alatt hétszer felemelve. A negyedik versenyszám vérbeli rendőri feladat volt. Az öt kilós rendőrpajzsra erősítettek egy öt kilós súlyt, és két pajzsot kellett minél hosszabb ideig nyújtott karral, oldalra kitartani. A legjobb 1 perc 46 másodpercig tudta tartani a pajzsokat.

A versenyszámokat a nézők is kipróbálhatták, azonban az összesereglett nézőközönség soraiból egy vállalkozó szellemű ember sem akadt, aki akár a legkisebb súllyal is megpróbálta volna a gyakorlatokat végrehajtani. Ilyen erős mezőnyben lett Vendlóczki Ricsi, a szentesi kapitányság zsaruja az ország hetedik legerősebb rendőre, méltán büszkék lehetünk rá.

Olvasóink írták

  • 1. nanenáné 2012. szeptember 18. 22:21
    „Gratula !!!!! Gondolom az ő körzetében sem ajánlatos biciklit lopni, autót feltörni, hajléktalant verni, kis boltba betörni :)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesi társastáncosok az ifjúsági világbajnokságon

Ausztriában rendezték meg az ifjúsági standard világbajnokságot - szentesi táncosokkal. Tovább olvasom