Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Rögbiznek a szentesi lányok

Szentes - Néhány hete indult a nemzetközi rögbiszövetség Magyarországot is érintő Get Into Rugby! (GIR) – valahogy úgy fordítható: Kapcsolódj be a rögbibe! – kezdeményezése.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

A program célja, hogy minél több gyerek megismerkedjen a sportággal, megszeressék, és később esetleg igazolt játékosokká váljanak. A kezdeményezést már korábban is kipróbálták, idén az ország déli régiójában Ceglédre, Kecskemétre, Szegedre és Szentesre koncentrál a szövetség.

A rögbit inkább férfias sportnak gondoljuk, a Kurca-parti városban azonban nemcsak fiúkat tudtak toborozni, sikerült hét lányt – Bugya Andrea, Czékus Petra, Dudás Szabó Kata, Kollár Renáta, Sipos Éva, Szénási Andrea, Péter Mirtill – is bevonni. A Szentesi 91-esek Rögbi Klub egyik edzője, Törőcsik Sándor – aki Baranyi Attilával közösen irányítja a lányokat – a sportban kevésbé jártasak kedvéért elmondta: nem olyan ritka, hogy ezt űzik a szebbik nem képviselői, hiszen magyar női rögbiválogatott is van.

Az edző szerint a lényeg, hogy a gyerekek megszeressék a sportot és élvezzék a játékot. Fotó: Králik Emese
Az edző szerint a lényeg, hogy a gyerekek megszeressék a sportot és élvezzék a játékot. Fotó: Králik Emese

Úgynevezett 7-es rögbit játszanak, két, egyenként hétfős csapat kétszer hét percet van a pályán. Mivel a GIR egyik legfőbb törekvése, hogy a gyerekek minél hamarabb játéklehetőséghez, így sikerélményhez jussanak, alig egy tucatnyi edzés után szombaton lejátszották első meccsüket a szegediekkel. Most a Kurca-partiak nyertek, de Törőcsik Sándor szerint egyelőre nem is ez a lényeg, hanem hogy élvezzék a játékot. Ha ügyesek lesznek, később bajnokságon is szeretnének indulni. Arra az előítéletre pedig, hogy a rögbi túl kemény egy lánynak, azt mondja: szerinte ennél a sportágnál például a kézilabda is durvább.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felismerhetetlenségig összetört egy Toyota Szegvárnál

Baleset történt hajnalban a 4521-es számú úton. Tovább olvasom