Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Rotary klub diákoknak

Szentes - Magyarországon hatodikként Szentesen is megalakult a Szentes-Csongrád Rotary Club diákok számára létrehozott klubja, az Interact.
A fiatalok hivatalos ceremónia keretében tettek fogadalmat. Május 10-én a Horváth Mihály Gimnázium dísztermében gyűltek össze az alakuló Interact Club tagjai a charter fogadalomtételre, melyet megtisztelt jelenlétével Ungvári Zsigmond, a Rotary kormányzója, valamint Budapest, Kecskemét és Szeged Interact klubjai, és a szegedi Rotaract Club (a huszonéves, harmincas korosztály) is képviseltették magukat. - A Rotary kis családjának nevezte az Interactot Kovácsné Gila Erzsébet, a Szentes-Csongrád Rotary Club elnöke, aki egyben a diákok munkájában felnőtt segítőként vesz részt. - Az Interact Club a 12-18 éves fiatalok csoportja, akik hasonlóan a Rotary eszmeiségéhez megtanulják, mit jelent önkénteskedni, jótékonykodni, egy projektet elkészíteni, mit jelent elnöknek, kincstárnoknak lenni, hogyan kell feladatokat maguk elé kitűzni és azokat végrehajtani – tájékoztatott a Rotary helyi elnöke.

A fiatalok hivatalos ceremónia keretében tettek fogadalmat.
A fiatalok hivatalos ceremónia keretében tettek fogadalmat.

- A tanév elején hallottam először a Rotaryról az iskolában, s nagyon megérintett a gondolat: más embereken önkéntesen segíteni, a tehetséges fiatalokat, a rászorulókat felkarolni – mondta Fabó Márkó. - Úgy gondolom, az időmbe belefér, nem nagy fáradság. Kéthetente gyűltünk össze a Dózsa-házban, az egyik ülésen választott meg a közösség elnöknek. Ez egy névleges cím, mindannyian egyenlőek vagyunk, talán annyiban hárul rám több feladat, hogy kicsit összefogjam, egyben tartsam a klubtagokat.

A gimnázium drámai tagozatán tanuló 10. évfolyamos fiúnak még van két éve azon gondolkodni, milyen pályára lép. Sok terve van, de reméli, nem fog eltávolodni a Rotary szellemiségétől, a karitatív tevékenységtől majd felnőttként sem.

A ceremónia egyik kellemes pillanataként egyébként az első elnök, Fabó Márkó úgy fogalmazott, „tündi-bündi család" lesz a csapat. Erre reagálva a meghívott Szirbik Imre polgármester köszöntő beszédében azt kérte a fiataloktól, hogy inkább igaz család legyenek. - Néha az igazat is ki kell mondani, ami nem biztos, hogy mindenkinek tetszik. Legyetek forradalmárok, forgassátok a kereket! - adott útravalót a polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

20 éves a szentesi vízilabdás B közép, a Köménymag

A szentesi B közép, a Köménymag magja 1993-ban, a Hungerit-Szentesi VK által megnyert BEK-döntő idején alakult. Tovább olvasom