Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Saját otthonában törtek rá a szentesi férfira a harisnyás rablók

Szentes - Az utazó bűnözőket Szolnokon fogták el a rendőrök. 5 ember ellen javasolt vádemelést a Szentesi Rendőrkapitányság.
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját hívta egy szentesi férfi még március 18-án, hogy szomszédját kirabolták. A helyszínre érkező rendőröknek a sértett elmondta, hogy három, arcát harisnyával eltakaró férfi három órával korábban rátörte az ajtót és a földre teperte. Kezeit egy kábellel, lábait egy derékszíjjal összekötözték.

A támadók a 47 éves embert az ágyra dobták, ahol egy takarót tettek rá, majd szisztematikusan átkutatták a lakást. Mindent kinyitottak, szétdobáltak, az egész lakást felforgatták. A sértettől aranyat, fegyvert és drogot követeltek, miközben egy csavarhúzóval fenyegették. Végül készpénzt, laptopokat, mobiltelefonokat és házi pálinkát vittek magukkal.

Saját otthonában törtek rá a szentesi férfira a harisnyás rablók. Fotó: police.hu (galéria)

A gyanúsítottak később sem engedték el a férfit azért, hogy ne tudjon elmenekülni és ne tudja értesíteni a rendőrséget. A támadókat az utcán egy autó és sofőr várta.

A férfi mégis képes volt magát kiszabadítani, így a tőle kapott adatok alapján a rendőrök soron kívül elrendelték a személyautó körözését. A kocsit a Szolnoki Rendőrkapitányság rendőrei néhány órával később lefoglalták Szolnokon. A helyi és a szentesi rendőrök négy gyanúsítottat fogtak el a Tisza-parti városban. A rabláshoz használt járműben a nyomozók készpénzt és kábítószergyanús növényi törmeléket találtak.

A Szentesi Rendőrkapitányság nyomozói az adatgyűjtés eredményeként megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésében további két fő vett részt. Egyiküket néhány nappal később elfogták, míg egy női gyanúsított más ügyben időközben előzetes letartóztatásba került.

Saját otthonában törtek rá a szentesi férfira a harisnyás rablók. Fotó: police.hu (galéria)

A Szentesi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntettének, valamint aljas célból elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a támadók ellen. A négy előzetes letartóztatásban lévő terhelttel, és egy más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő elítélttel szemben folytatott nyomozást a Szentesi Rendőrkapitányság 2014. július 28-án befejezte, és az ügy iratait vádemelési javaslattal a Szentesi Járási Ügyészségnek megküldte - tudatta közleményében a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A nyomozók előterjesztést tettek egy szabadlábon védekező gyanúsított vonatkozásában a nyomozás megszüntetésére, mivel megállapították, hogy ugyan társai ráterelték a gyanút, de ténylegesen nem vett részt a bűncselekmény elkövetésében.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

60 év alatt először rúgtak ki gátőrt az Ativizigtől

Zsoldos Imre szerint valaki nagyon nem bírja őt elviselni, korábbi munkáltatója szerint sokan panaszkodtak rá. Tovább olvasom