Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Sebességkorlátozás az elkerülőn

Szentes - 300 méter hosszan sebességkorlátozást vezetnek be a 451-es főút Szentest elkerülő szakaszán, a Berki út csomópontjánál – értesült lapunk.
Mint arról korábban beszámoltunk, júniusban két halálos áldozatot követelt az a baleset, mikor egy nő autójával figyelmetlenül hajtott föl az elkerülő útra, és ott összeütközött egy kisteherautóval. A közvéleményt megosztotta atragédia: egyesek körforgalmak kialakítását szorgalmazták, mások viszont arra emlékeztettek, hogy ha a járművezetők betartanák a szabályokat – a berki úti csomópont esetében a STOP tábla figyelmeztetését –, akkor elkerülhetők lennének a balesetek. Az anyuka és 11 éves kisfiának halála a szakhatóságokat is arra késztette, hogy felülvizsgálják a jelenlegi forgalmi rendet.

Sebességkorlátozás az elkerülőn. Fotó: DM/DV
Sebességkorlátozás az elkerülőn.
Fotó: DM/DV

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Múlt héten a Csongrád Megyei Kormányhivatal, a rendőrség és az önkormányzat illetékesei helyszíni bejárást tartottak a már említett kereszteződésben. A polgármesteri hivatal műszaki osztályán kapott információk alapján több változtatást is elrendeltek a szakemberek. Így például sebességkorlátozást vezetnek be hamarosan mindkét úton: az elkerülőn a csomóponttól 150-150 méterre 70 km/h lesz a megengedett legnagyobb sebesség, a berki útra pedig 60-as táblát helyeznek el. Ezen kívül fényvisszaverő háttérrel ellátott táblákra cserélik a régi kresztáblákat, ugyanilyen előjelző táblákat helyeznek el, illetve akusztikai küszöböt építenek az úttestbe, továbbá a záróvonal is hosszabb lesz a főutat keresztező városi úton. A változtatásokat hamarosan elvégzik, fél év múlva pedig újra felmérik, elegendőek voltak-e ezek az eszközök.

Amikor fényképet készítettünk a csomópontban, az elkerülőn keresztülhajtó biciklis férfi azt mondta, hogy csak a körforgalom jelentene biztonságos megoldást. Némi iróniával azt is szóvá tette, hogy a baleset után nem sokkal sikerült végre lenyírni az elkerülőt övező út menti gazt, és így már ki lehet látni, ha valaki rá- vagy át akarna hajtani a 451-esre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyógyfürdő: kútba dobott pénz

Havi 2,5-3 milliós veszteséggel működteti a kórház a gyógyfürdőt, egyelőre mégsem akar megválni tőle. Tovább olvasom