Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Sebesültet mentettek, tüzet oltottak az iskolások

A Kurca-part Kalandparkban rendezte meg a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az idei, felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny megyei döntőjét.
– Nem rohanunk előre, megvárjuk, amíg mindenki szabályosan beöltözik! A tűzoltók is együtt hagyják el a bázist! – hangzott el az utasítás tegnap a szentesi Kurca-part Kalandparkban. Ott rendezte meg a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az idei, felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny megyei döntőjét. Azon az állomáson – összesen 13 volt – a rajtjelzés után foglalhatták el helyüket a korabeli tűzoltókocsinál, amely némely társaság körében derültséget keltett, de mindannyian megtapasztalhatták: a használatához bizony kell a felkészültség.

Néhol az elméleti, más állomáson a fizikai felkészültségre volt szükség. Fotó: Králik Emese
Néhol az elméleti, más állomáson a fizikai felkészültségre volt szükség. Fotó: Králik Emese

A versenyt a szakmai feladatok mellett a házigazda által biztosított kalandos elemek – célba lövés paintball fegyverrel, íjjal – tették izgalmasabbá. A fiataloknak más izgalom is kijutott: az egyik állomáson nyílt törést szenvedett társukat kellett szakszerűen ellátni, máshol egy füsttel telített sátorban szinte vakon, tapogatózva kerestek meg 16 elrejtett tárgyat, majd mindet a megfelelő szelektív hulladékgyűjtőbe tették.

Az általános iskolás csapatok versenyét a csongrádi Gróf Széchenyi István iskola nyerte, a középiskolásokét a csongrádi Batsányi János gimnázium, ők képviselhetik Csongrád megyét az országos verseny döntőjében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színház nélkül is van színházi élet

A szentesi Petőfi Szálló a 90-es évek elejétől zárva tart, míg a földszinti boltok, a cukrászda és az épületben helyet kapó Tóth József Színházterem 2009-től nem fogad vendéget. Tovább olvasom