Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Sétányt terveznek a szegvári Kurca-parton

Másfél millió forintot nyert a Kurca szegvári szakaszának rendezésére a Kurca-völgy Egyesület. A civil szervezet aktivistái hangulatos sétányt alakítanak ki a pénzből.
– A környezetvédelmi minisztérium államtitkáraként Gombos András korábban hetvenmillió forintot adott az Atikövizignek a Kurca szegvári szakaszának rehabilitációjára. A falu örült a támogatásnak, hiszen a Kurca rendezése régóta foglalkoztatta a helyieket. A tavasszal elkezdődött munkában részt vett a Kurca-völgy Egyesület is, amely most a Zöld Forrásból másfél millió forintot nyert a part rendezésére – közölte lapunkkal Gémes László. Az egyesület elnöke elmondta, hogy a tereprendezéshez szükséges gépeket, például a fűkaszát már megvásárolták, a tényleges munka viszont még nem kezdődhetett el, mert a faluban aratnak. Ezután jut idő az önként vállalt feladatok elvégzésére.

Az egyesület aktivistái és szimpatizánsai ellenszolgáltatás nélkül, többnyire Gémes László munkagépeivel dolgoznak a szegvári szakaszon. Terveik szerint lekaszálják, füvesítik a területet, padokat tesznek a partra, hangulatos lámpák fényében lehet majd esténként arra sétálni. A szakasz a Szent János-szobortól a piactérig tart, útba esik a hangulatos szegvári vár. A műemléket a felügyelőség a közelmúltban életveszélyessé nyilvánította, ezért a Kurcával párhuzamosan elkerítette. Ez azonban nem akadályozza a sétány felújítását. A szegváriak azt tervezik, hogy a megmaradt várfalat a maguk költségén – a műemlékvédelem szakmai felügyelete mellett – helyrehozzák.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újratemették Szeder Ferencet

Szeder Ferenc leánya és az Amerikában élő unokája vett részt tegnap a szentesi református középső… Tovább olvasom