Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Sietni kell a hídfelújítással

Szentes - Mindössze 3 hónapjuk maradt a Szentes és Csongrád közötti Tisza-híd felújítóinak, hogy határidőre elvégezzék a 750 milliós megbízást. Hat hónap alatt csak a munka felével készültek el. Mától a Szentes felőli fél pályát zárják le.
Kétszer olyan gyorsan kell dolgozniuk a Szentes és Csongrád közötti Tisza-híd felújítását végző szakembereknek, mint eddig, különben nem készülnek el határidőre. A Mahíd–2000 Zrt. tavaly októberben látott hozzá a 750 milliós munkához, és azt vállalta, hogy 2009. szeptember 30-áig át is adja a forgalomnak a megújult hidat. Ehhez képest a napokban fejezték be a Csongrád felőli fél pálya korszerűsítését, a Szentes felőli részhez most kezdenek hozzá.

– Mától lezárjuk a teljes szakaszt a szentesi oldalon – mondta lapunknak Nagy Sándor projektvezető. Eddig szakaszolva dolgozott a kivitelező, de most 500 méter hosszan birtokba veszik a hidat. Az eddigi szimmetrikus helyett aszimmetrikus útpályát alakítanak ki: 2,5 méter széles járdát építenek ki, amelyen kényelmesen közlekedhetnek majd a két város között ingázó kerékpárosok.

Rá kell kapcsolniuk a munkásoknak, ha határidőre be akarják fejezni a felújítást. Fotó: Tésik Attila
Rá kell kapcsolniuk a munkásoknak, ha határidőre be akarják fejezni a felújítást.
Fotó: Tésik Attila

Az első két ütem elhúzódásával kapcsolatban azt az információt kaptuk, hogy a felújítás közben új műszaki problémákra derült fény, ezért kell most sietniük. A projektvezető úgy fogalmazott, próbálják tartani a határidőt, és ezért több munkagépet és szakembert küldenek a Tisza-hídra. Igyekezniük kell, mert a beruházó közútkezelő úgy hirdette meg a munkát, hogy késedelem esetén naponta a teljes bruttó vállalkozói díj 0,5 százalékát kell megfizetni kötbérként a kivitelezőnek, vagyis az átadás csúszása napi többmilliós pluszkiadást jelenthet a Mahíd–2000 Zrt.-nek.

Olvasóink írták

 • 9. bikzyz6 2009. augusztus 03. 22:03
  „Rengeteget járok külföldre.
  Hogy lehet az,hogy amíg itt egy sávot csinálnak meg,addig bármely más országban egész viaduktot,ill alagutat készítenek???Ennyi ideig szarakodni egy ilyen kis szakasszal szinte több,mint vicc!!!!
  A kedvencem: Nézzétek majd meg a mobilbudijukat,hogy hova rakták!!!Magyar mentalitás!!Ki a szélére,ahol nincs semmi korlát!!Tehát ilyen a művezető???!!!És milyenek a munkások???Sok igénytelen!!"Tisztelet a kivételnek!"
  De ha magukra nem adnak,akkor hogy várjuk azt el,hogy jó minőségű munkát adjanak ki a kezükből???
  Nem haladnak sehova!!!És csodálkozunk,hogy ebben az országban nem haladunk sehova???Ó igen!!!
  CSAK ÍGY TOVÁBB”
 • 8. triniti 2009. július 06. 08:06
  „A lámpaváltást a "barmok" miatt kellett átállítani, akik csongrádról jövet "még beleférek" belehajtottak a pirosba, és a híd közepén össze találkozott a szabályosan közlekedő kocsisorral. Asszem 1 nap 2 ilyen is volt...
  Mellesleg jelentkezik valaki útépítő munkásnak a mai 40 fokos melegben, minimálbér feléért? Ahogy a nővérek, tanárok, orvosok, boltosok stb ők sem hajlandóak rendesen végezni a munkájukat méltánytalan fizetésért, És most mindenki tegye a szívére a kezét, hogy ő nem lopja meg a főnökét a cigi szünettel, a nem törődömséggel. Senki sem végzi rendesen a munkáját, csak túl akar esni rajta...”
 • 7. toxi-2 2009. július 03. 16:58
  „Képzelődöm, vagy a lámpa váltásánál tényleg egy gyalogos sebességét vették alapul?? Amikor pirosra vált, és átér az utolsó autó, utána még vagy 1-2 percig nem történik semmi, és csak akkor lesz zöld a másik oldalon. Ez már nem biztonság, hanem a sorban állók bosszantása (vagy b.....), napi több ezer emberé. Már persze, ha megfigyelésem valós.”
 • 6. kollerandor 2009. július 03. 16:28
  „Ma bicajoztam át a hídon. Csongrádról mentem Szentesre és vissza. Még az északi hídpályán dolgoznak. A cikk valótlanságot állít.”
 • 5. Zander55 2009. július 03. 06:16
  „Az az érzésem van, hogy ez a lógás a minőség rovására fog menni. Nem tudom, ellehet-e ennyi munkát úgy végezni, hogy az a nemenjen a minőség rovásáre? A magyar viszonyokat ismerve, nem hiszem!”
 • 4. csutka 2009. július 02. 22:13
  „Ha megfigyelitek útépítőknél is ugyan ez a helyzet.2 dolgozik a többi nézi.Én is gyakran járok a csongrádi hídon és ugyan azt tapasztalom amit amit Sbetti írt.Lehet,hogy ez is közrejátszik abban,hogy pl. nálunk az ilyen építkezések 5-szőr annyiba kerülnek mint az osztrákoknál.”
 • 3. dragboyz 2009. július 02. 21:55
  „Sajnos tényleg nagy a lazsálás a hídon! Én is nap mint nap áthaladok rajta, de már nagyon elegem van belőle!”
 • 2. pillecukor 2009. július 02. 16:47
  „Nem csak nézik a két dolgozót, hanem szóval tartják, cigizni invitálják :)”
 • 1. SBetti 2009. július 02. 14:18
  „Elég gyakran járok át a hídon, átlagosan 10 munkást látok, de ha 2 dolgozik belőle, akkor sokat mondok. A másik 8 pedig nézi, hogy mit csinál az, aki dolgozik... Így valóban nehéz időre elvégezni a munkájukat, de reméljük a híd másik oldalánál már beletanul mindenki a feladatába.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zárt ajtók, meglepett ügyfelek Szentesen

Szentes - Sokakat meglepett Szentesen is, hogy a köztisztviselők nem dolgoztak tegnap. Volt ügyfél, aki szabadságot vett ki, hogy elintézhesse ügyeit. Tovább olvasom