Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Sikeresek a szentesi gimnazisták a természettudományos versenyeken

Szentes - Dobogós helyezésekkel térnek haza a Horváth Mihály gimnázium diákjai azokról a hazai és nemzetközi megmérettetésekről, ahol a résztvevőknek földrajzi vagy általános természettudományos felkészültségről kell számot adni.

Mindent Szentesről
A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!
 
A 19. Kőrösi Csoma Sándor nemzetközi középiskolai földrajzverseny döntőjében Szekszárdon harmadik helyezést ért el a 10. B osztályos Szabó Áron. Ő csapatban a 12. B osztályos Márki Sándor Jánossal az 5. A Földgömb nemzetközi középiskolai földrajzverseny bonyhádi döntőjében bronzérmes lett. Győrben, a kétnapos integrált természettudományos verseny döntőjében a 12. B osztály csapata (Bene Péter, Cserháti Nóra, Kis Tamás és Márki Sándor János) negyedik lett. A felkészítő tanár Kátai Mónika és Cseh Lajos, aki elmondta: a versenyekhez általános műveltség is kell, illetve gazdasági, politikai, pénzügyi vonatkozással is tisztában kell lenni, de olykor az adott ország zenéjét, kultúráját sem árt ismerni. A felkészülés tulajdonképpen folyamatos, a fiatalok a versenyeken széles körű tapasztalatokat szereznek – fogalmazott Tóth Tamás igazgató.

Akikre büszék Szentesen Fotó: Králik Emese
Akikre büszék Szentesen
Fotó: Králik Emese


Olvasóink írták

  • 1. nagymacika 2013. április 09. 19:13
    „Gratulálok a csapatnak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három hétre jött – 13 éve él Szentesen

Vonzotta a színpad, ha pedig nincs 56, ma talán költő lenne Sziklay Sándor festő - albérletben él, a képeit az utcán árulja. Tovább olvasom