Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Sikertelen kényszerleszállás Szentesnél

Szentes - Repülőbaleset történt Szentesnél – szerencsére csak egy magyar–román katonai gyakorlat forgatókönyve szerint.
– Vegyék fel ezeket a piros karszalagokat, nehogy magukat is ellássák! Akin nincs megkülönböztető jelzés, az most mind sérültnek számít. A helikopter érkezéséig a fák között várakozzanak! Ne menjenek nagyon messzire, nehogy valós kutatási feladatot kelljen végrehajtani! – hívták fel tréfásan a tévések és újságírók figyelmét azon a magyar–román kutató-mentő gyakorlaton, amelyet Szentesen, a laktanya mögötti honvédségi területen tartottak kedden.

A feltételezett helyzet szerint Kecskemétről elindult egy AN-26 típusú szállító repülőgép, amelynek a szentesi katonai gyakorlótér körzetében leálltak a hajtóművei. A pilóta kényszerleszállást kísérelt meg, de a gép földhöz csapódott, a fedélzeten tartózkodó 15 személy közül kettő eltűnt, a többi megsérült. A teljesebb illúzió kedvéért a terület fölött valóban áthúzott a méltóságteljes kétmotoros, a „baleset" után a személyzet katonai és civil irányba is riasztást küldött. – Aki járóképes, menjen a mentőhöz! – biztatták a sérülteket a kiérkező egészségügyisek. A közreműködő egyenruhások kiváló színésznek bizonyultak, élethűen alakították a segítségre váró sebesülteket.

Magyar-román gyakorlat. Fotó: Králik Emese (galéria)

A Cross Landing 2013 már a hetedik a rendszergyakorlatok sorában, mondta Nagy János ezredes, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis bázisparancsnok-helyettese, a gyakorlat vezetője. A helyszínt Szentes biztosította, a közepes szállítóhelikoptert a szolnokiak, valamint az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Légimentő Nonprofit Kft., a Hungarocontrol, az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is bekapcsolódott. A román kárhelyszínen, Szatmárnémetiben ma gyakorolnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színházünnep Szentesen

A drámatagozat-alapító Bácskai Mihály tiszteletére rendeznek már harmadszor Skabá Fesztivált az intézményben. Tovább olvasom