Délmagyar logó

2018. 02. 23. péntek - Alfréd 0°C | 5°C Még több cikk.

Sokba kerül majd Szentesen a rezsicsökkentés

Szentes - Személyeskedéstől, pártoskodástól sem volt mentes a szentesi testületi ülés. A rezsicsökkentés is szóba került, bár a polgármester szerint nincs szó csökkenésről, Szentesen 200 millió mínuszt okoz majd.
Furcsa közjátékkal kezdődött a csütörtöki képviselő-testületi ülés Szentesen. A Fidesz-frakció nevében Sipos Antal a rezsicsökkentést támogató aláírásgyűjtő-ív egy példányát tette le Szirbik Imre (MSZP) polgármester asztalára azzal, hogy írja alá. A város vezetője azt mondta, nem ír alá egy rezsicsökkentésnek nevezett szavazatvásárlást. – A saját szemükkel látják majd a képviselőtársak, hogy ez a kormányzati akció idén 200 millió mínuszt okoz Szentesen – érvelt.

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Az egyik tétel a szemétszállítási rendelet vitája során merült fel. – Július 1-jétől a hulladékszállítást is érinti a rezsicsökkentés, a hírek szerint a tavaly április 1-jei díjat kell figyelembe venni. Szentesen ez 23 millió forint bevételkiesést jelent majd – tudatta Varga Sándor, a Városellátó Intézmény vezetője.

– Szánalmas kezd lenni, amit itt hallok – fejezte ki nemtetszését Demeter Attila (MSZP). A témától elrugaszkodott, személyeskedő politikai pengeváltásnak nevezte a város tavalyi gazdálkodásáról szóló beszámoló megvitatása kapcsán elhangzott hozzászólásokat. Arra utalt többek között, hogy a frakciótársakkal egyetértésben Antal Balázs Tibor (Fidesz) azt javasolta: a város vezetői ne vegyék fel az éves jutalmukat. Bár az, hogy Hevesi-Tulipán Edit (Fidesz) nem volt hajlandó voksolni, némi fennakadást okozott a szavazatszámláláskor, a testület végül nem támogatta számukra a pénz kiutalását.

Az ülésen Szirbik Imre átadta a nemrég megválasztott diák-önkormányzati tisztségviselőknek – Bozó Martinának, Péter Jázminnak, Mátyás Liza Franciskának, Varga Adriennek – a megbízólevelet, valamint az okleveleket a legtalpraesettebb diák címet elnyert Gugolya Vandának és Purosz Leonidasznak.

Olvasóink írták

 • 15. jtozso 2013. május 03. 22:56
  „Komolyan mondom,hogy nem értem azokat az embereket akik bedőlnek a 10%-rezsicsökkentésnek,vagy tényleg ennyire buták az emberek?Vagy a párthűség szól belőlük?
  Ez nem csak szentesi téma,hanem országos!Szerintem minden józan gondolkodású embernek tisztában kellene lenni,hogy a megélhetőség nap mint nap nehezebb és a rezsicsökkentést mindenki többszörösen megfizeti,tehát a megélhetősége nem hogy javul,hanem romlik.
  Ember GONDOLKODJ és utána mondj véleményt.”
 • 14. csillogás 2013. április 30. 11:28
  „Persze, Nie! Te is lemondanál a pluszról, igaz? Hagyjuk már. Tennél rá jó magasról, a lényeg, hogy megillet. Általában olyan tanácsot adj, amit te is megfogadnál. Lemondanál némi összegről, még akkor is, ha pl. gyerekednek vagy az unokádnak adnád valamilyen alkalomra egy borítékba, vagy mert nem jut előre és támogatni kellene a saját gyerekedet, szülődet? Ja, bocsi, tényleg, Szentes pont az a város, ahol nincs mínusz, mindenkinél kolbászból van a kerítés és még a közmunkások is jakuzziba fürdenek!? Ugye ezt nem gondoltad komolyan? :) Te is eltennéd, nálad is lenne x millió mellett helye, ahogy én is tuti, hogy odaadnám a gyerekemnek, unokámnak, vagy hogy pl. segítsem a szüleimet, mert tegyük fel, szűkös nyugdíjból élnek.”
 • 13. boros56 2013. április 29. 13:26
  „Aki télen szellőztetéssel szabályozza a hőmérsékletet az nem érdemel rezsicsökkentést.”
 • 12. Power 2013. április 29. 10:35
  „11. tisza2 2013.04.28. 22:57
  Ha rám célzott, elmondhatom hogy akkor is tiltakoztam:
  http://www.delmagyar.hu/alfold/osszefogas_a_gyorshitelek_ellen/2088443/
  http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/bajnai_gordon_a_programom_mindenkinek_fajni_fog/2093216/”
 • 11. tisza2 2013. április 28. 22:57
  „...kíváncsi volnék, vajon az előző évek bankkonszolidációjakor (természetesen a MI zsebünkből), meg a "hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal" hallatán is ilyen vehemensen unortodox-ozott-e? Szerintem eme dolgok valóban megállták a helyüket a világranglistán.”
 • 10. Power 2013. április 26. 22:28
  „Közelednek a választások, jön a mézesmadzag, a "parasztvakítás". Mihez képest csökken a rezsi?
  Az árak (gáz, fűtés, víz, villany) emelkednek, a kormány unortodox gazdaságpolitikájának köszönhetően a 27%-os magyar ÁFA is vezet a világranglistán.”
 • 9. tisza2 2013. április 26. 21:51
  „az a szomorú,hogy erról vitatkozni kell. Ugyan mikor volt ebben az országban rezsivel kapcsolatos csökkentés, egyáltalán, mikor lehetett hallani ezt a szót, hogy CSÖKKENTÉS. Vagy netán nem jól emlékszem?...”
 • 8. bit 2013. április 26. 20:46
  „T Á J É K O Z A T L A N S Á G !!!!!!!!!!!”
 • 7. bit 2013. április 26. 20:44
  „D E M A G Ó G I A !!!!!!!!!!!!!!!”
 • 6. nádiposzáta 2013. április 26. 19:50
  „Szirbik havi fizetése több mint 600 ezer forint,szerintem 300 ezerből is megtudna élni ,jócskán megszedte magát ,nem kezdő .Nagy fizetéseket le venni 300 ezerre.Minden képviselőnek van más forrási megélhetése ,,van köztük nagy cég vezető és több bizottsági tag ahol fizetéseket kap .Már is a hiány megszüntethető ,nem kell nagy lábon élni .Ne csak a kisemberektől sajnálják azt a havi párezer forint rezsi csökkentést.Tudjuk hogy a nagy fizetésüeknek nem pénz ,de a kisembereknek az bizony ,,,szégyeljék magukat akik a kisemberek támogatását leszólják.”
 • 5. nie 2013. április 26. 16:37
  „AJÁNLJA FEL A KÉPVISELŐ TESTÜLET A TISZTELETDÍJÁT, HISZ FIZETÉSÜK IS VAN, S MÁRIS CSÖKKEN A MINUSZ, AMI A REZSICSÖKKENÉSBŐL ERED. NYERNE A VÁROS, ÉS TALÁN KISEBB LENNE A LAKOSOK RÁFIZETÉSE IS.”
 • 4. Puttony 2013. április 26. 15:21
  „kipkop

  Ember olvasd el a cikket és gondolkodj! Kapsz havi max. 5 ezer forintot( pontosabban megmarad), de közben elbuksz egyéb szolgáltatásokat. Egyszerűen csak számolni és gondolkodni kéne, hogy lásd az összefüggéseket. Sajnos nagyon sokan nem hajlandóak gondolkodni.... Később majd meglátod mennyibe is került ez az 5 ezer forint. Én fizetek 10%-kal többet, de egy munkahely se szűnjön meg, és a helyi szolgáltatások és támogatások is marjanak meg a mai szinten!”
 • 3. kipkop 2013. április 26. 13:19
  „Jogszabály módosítást kellene kezdeményezni, hogy azok akik ellenzik a rezsicsökkentést, azok mentesüljenek alóla és mszp módra évente 10-15% emelést is fizessenek. Nem kellene kötelezővé tenni, akik pártállás alapján vállalják a magasabb rezsit, hát fizessenek.”
 • 2. bit 2013. április 26. 09:05
  „DEMAGÓGIA!!! Nem tudok mást mondani, arra, ami folyik az országban és Szentesen! És a legborzasztóbb az egészben, hogy nem tudom, hogy el is hiszik, amit mondanak a kedves jobboldali képviselők, vagy csak a hatalmas megfelelési vágy dolgozik bennük?”
 • 1. Puttony 2013. április 26. 08:26
  „Kíváncsi leszek a sok rezsicsökkentéssel megszédített honpolgár arcára mikor más területeken kamatostól fizetik majd meg ezt 10%-t. Csalódtam a a helyi kormánypárti képviselőkben....ők is mindent megszavaznak ami a pártjuk központi bizottságából leiratként érkezik, sőt Komocsin elvtársi lelkesedéssel még überelik is azt. Kíváncsi leszek néhány év múltán hogyan fognak erre visszaemlékezni.
  Ja, hogy tudjuk ez munkahelyek megszűnését, önkormányzati támogatások megszűnését pl. sport, kultúra, ifjúságügy stb. további csökkentését jelenti! Ezt íratják most alá a Szentesiekkel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkérdeztük az olvasót: szabályosan használja a kerékpárját?

Ezúttal arról faggattuk a szentesi olvasóinkat, hogy szabályosan használják-e a kerékpárjukat? Tovább olvasom