Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 4°C Még több cikk.

Sokszoros a túljelentkezés a parkerdős állásokra

Szentes - Várják az újabb jelentkezőket is az intézménybe, amely előreláthatólag késő ősszel kezdi meg működését. A meghirdetett 53 álláshelyre viszont 384-en pályáznak.
A szentesi önkormányzat egymilliárd forintért építtette fel a liget szomszédságában a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthont. A kétszintes, impozáns épület 100 személy befogadására alkalmas, és további 50 idős embernek a nappali ellátását szolgálja majd. Az épületben egy-kettő és többágyas szobák találhatók. Noha jelenleg folyamatban van a közbeszerzési eljárás a még hiányzó eszközök, textíliák és gépjármű megvásárlására, már most igazi otthon benyomását kelti a ház.

Ide várja Bolyánné Szamosközi Gabriella igazgató a leendő lakók jelentkezését. Eddig 74 kérelem érkezett hozzájuk, ezek közül már 20-at elbírált a vonatkozó jogszabály szerint illetékes Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézet. Az új rendelkezés alapján tudniillik csak azokat vehetik fel a bentlakásos intézménybe, akik egészségi állapotuk miatt napi 4 órás gondozásra szorulnak. A szakértők úgy ítélték meg, hogy az említett 20 jelentkező közül egy személy még nem igényel ennyi gondoskodást.

Péntekenként várják az érdeklődőket a parkerdő otthonba. Fotó: Miskolczi Róbert
Péntekenként várják az érdeklődőket a parkerdő otthonba. Fotó: Miskolczi Róbert

Az igazgatónő elmondta róla, hogy az illető egyelőre nem is akar beköltözni az otthonba. A többi kérelem elbírálása még folyamatban van. Az önkormányzati intézményben továbbra is várják az idős embereket. Azokra is számítanak, akik az 50 személyes nappali ellátási részleg szolgáltatásait szeretnék igénybe venni. Az otthonban egyébként minden pénteken délelőtt 10-től 12-ig fogadóórát tartanak, bárki szétnézhet az épületben, és választ kaphat a felvételével kapcsolatos kérdésekre.

Dolgozókból ellenben nem lesz hiány a szociális létesítményben. Korábban meghirdettek 36 szakmai álláshelyet, amelyekre 84-en jelentkeztek. Technikai és kisegítő feladatokra 17 személyt keresnek, ám 300-an adták be pályázatukat. Ilyen értelemben az 53 státusra 384-en jelentkeztek. Az igazgatónő hozzátette: a pályázókkal tesztet töltettek ki, amelyet a pályamunkájukkal együtt értékelnek. Augusztus 12-én és 13-án pedig bírálóbizottság hallgatja majd meg azokat, akiket a pályázata és a kitöltött tesztlapja alapján alkalmasnak találnak a munkakör betöltésére. – Szeretnének objektíven dönteni a majdani lakók megelégedésére. A dolgozókat egyébként négy hónapos próbaidőre vesszük fel, előreláthatólag október közepétől – jelentette ki Bolyánné Szamosközi Gabriella.

Egységes térítési díj

A Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon várhatóan októberben vagy novemberben nyílik attól függően, mikor kapja meg az intézmény a működési engedélyt. A képviselő-testület határozata szerint havonta egységesen 88 ezer forintot kell fizetniük a lakóknak függetlenül attól, hogy hány ágyas szobába kerülnek. A vonatkozó jogszabály értelmében az ellátottak jövedelmének csak 80 százalékára tarthatnak igényt térítési díj címén.

Olvasóink írták

  • 1. szürkeség 2008. július 26. 17:12
    „Remélem és kivánom sikerüljön a legmegfelelőbbet megtalálni minden állásra és valóban minőség és a tudás legyen a humánum mellett a fő!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyomozott a rendőrség a szegvári körhintaügyben

Szegvár - Pénteken írtunk az öt évvel ezelőtti szegvári körhintás balesetről, amelyben hét gyermek… Tovább olvasom