Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Söröző mellett az orvos és az iskola

A szentesi Kertvárosban újra téma lett az Oázis söröző. A vendéglátóhelytől alig száz méterre van az általános iskola és a rendelő. A városházán azt mondják: jogszerűen építkezett tovább a tulajdonos.
A kertvárosiak nehezményezik, hogy alkohol kapható a gyermekorvosi rendelő és az iskola közelében. Fotó: Vidovics Ferenc
A Kertvárosban újra sokat hallani az Oázis sörözőről. A környékbeliek úgy tartják, egyáltalán nem helyes, hogy a szeszes italt árusító nyilvános hely kifejezetten közel van a gyermekorvosi rendelőhöz, az általános iskolához. Dömsödi József az előző ciklusban tagja volt a képviselő-testületnek, őt a közelmútban keresték meg a kertvárosiak ebben a témában. Az ügyvéd úgy tudta, hogy hozott az önkormányzat korábban egy rendeletet, mely megtiltja vendéglátó építését olyan helyen, ahol kétszáz méteren belül iskola vagy egészségügyi intézmény található.

Lajos István szerint valóban körülbelül száz méterre esik csak az iskola és a rendelő, ám az Oázis söröző építésére azt megelőzően adott engedélyt a város, hogy a kétszáz méteres rendelet megszületett volna. – Visszamenőleg nem alkalmazhatjuk a jogot – fogalmazott a műszaki osztály munkatársa. Magyarázatképpen elmondta, hogy először teraszos volt a söröző, később a váltakozó tulajdonosok fedett helyet hoztak létre – igaz, engedély nélkül – a közterületen. A hivatal fennmaradási engedélyt adott számukra, majd az önkormányzat eladta az addig bérelt közterületet az Oázisnak. Végül minden szabályosan történt – fogalmazott Lajos István.

Dömsödi doktor szerint érthetetlen az eljárás a közterület megszerzésével kapcsolatban. Furcsállja, hogy a kétszáz méteres határra vonatkozó rendelet életbe lépése után az önkormányzat a sörözőtől szintén alig száz méterre megépítette az orvosi rendelőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épül Csete kápolnája

Már alapozzák Szentesen azt a kápolnát, amelyet Csete György Kossuth-díjas építész tervei alapján… Tovább olvasom