Délmagyar logó

2016. 10. 21. péntek - Orsolya 10°C | 14°C

Spanyol, francia, cseh partner után olaszt választott Orsi

Szentes - Két országban már volt nemzeti bajnok Tóth Orsolya, most olasz párjával, Stefano Vidonival Magyarországon is szeretnének a legjobbak lenni latin táncokban, a Szilver TSE színeiben.
Tóth Orsolya és olasz párja Stefano Vidoni kiváló tanárok is: olaszos temperamentummal és szigorúsággal foglalkoznak szentesi tanítványaikkal, s munkájuknak is köszönhetően az egyesület a standard mellett tíztáncban is vezető helyre került idehaza.

– 21 éve táncolok, 4 éve kerültem a Szilverhez, mint az itteni táncosok latin tanára – mondta Tóth Orsolya az egyik táncóra szünetében. –Akkoriban még külföldön táncoltam, majd hazakerültem, és Stefanóval folytattam. Választhattunk, hogy az ő vagy az én hazámért táncolunk, végül Magyarországot választottuk, s mivel a Szilverhez már volt érzelmi kötődésem, ide igazoltunk le.

Két országban már volt nemzeti bajnok Tóth Orsolya.
Két országban már volt nemzeti bajnok Tóth Orsolya.

A fiatal táncos korábbi magyar partnerével már szerzett bajnoki ezüstérmet, és többször képviselték hazánkat világversenyeken: a mambo-világbajnokságon döntősök voltak, és a Közép-Európa bajnoka címet is elnyerték. Ezután spanyol párjával kétszer megnyerték az ottani bajnokságot, francia párjával vezették a francia ranglistát, ezt követően cseh fiúval cseh bajnok lett. Jelenlegi partnerével kétszeres magyar bajnoki ezüstérmesek latin táncokban, és második számú párosként ők is utazhatnak az Eb-re és a vb-re, most épp a kontinesviadalra készülnek, jó eredményben bízva.

Végre latinban is lehetne a Szilvernek felnőtt bajnoki címe, vetettük fel, mire Orsolya bólogat: - Magyar bajnoki címre van esélyünk, mert úgy gondoljuk, sem technikailag, sem előadásmódban nem állunk túlságosan messze az első helytől, de idő kell hozzá. Egy ötszörös bajnok párost nem egyszerű letaszítani a trónról, pláne, hogy mi még csak másfél éve alkotunk egy párt.

Ez a viszonylag rövid együtt eltöltött idő annál intenzívebb: szinte egyfolytában úton vannak, versenyről versenyre, edzésről edzésre járnak. Hogy hol a székhelyünk? - Elég nehéz erre válaszolni, mert ugyan Pesten élünk, de nem sokat vagyunk ott. Hetente egyszer jövünk Szentesre, egyébként szegedi vagyok, tehát szüleimet is látogatom.
Azért hívtak ide, hogy a latint erősítsük, hiszen sok tíztáncos páros is van már a klubban, László Csabával dolgozunk együtt. Sikerült elérni, hogy most már nem csak standardes egyesületként tartják számon a Szilvert - jelenti ki Orsolya.

Másfél éve táncol együtt az olasz-magyar duó.
Másfél éve táncol együtt az olasz-magyar duó.

Megtudtuk tőlük, egyre több vegyes páros van, hazánkban sem ők az egyedüliek, a legyőzendő bajnok páros is olasz-magyar. Nemzetközi szinten ez már teljesen megszokott, keverednek az európai és tengeren túli nemzetek: az oroszok Olaszországba mennek, vagy az olaszok Amerikába. Stefanóval angolul társalognak, illetve, ha azt akarják, hogy valaki ne értse, akkor spanyollal kevert olasz nyelven.

- Hála istennek, Magyarországon a tanítványokat nem nagyon kell noszogatni, más nemzetek táncosaihoz képest eléggé szorgalmasak. Alapvetően szigorúak vagyunk, mivel főleg gyerekekkel, ifjúsági korú táncosokkal foglalkozunk, s velük azért keményebben kell bánni, hogy megszokják a rendszerességet. Nem hagyjuk, hogy ellustuljanak – mondta Orsolya.

- Nagyon sok tehetséges tanítványunk van itt, szeretek idejárni – hallhattuk az olasz fiatalembert, aki 8 évesen kezdett táncolni, immár 16 éve, s korábbi partnerével junior Eb bronzérmesek voltak. - Élmény tanítani ezeket a fiatalokat, ez nekem is egy komoly kihívás.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztár lett a fűtésszerelő szentesi diák

Az egyik legjobb központifűtés-szerelő tanuló lett a Szakma Sztár Fesztiválon a Zsoldos-szakközépiskola diákja, Joó János. Tovább olvasom