Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

Sportos és jelmezes évbúcsúztatás

Szentes - Több mint 120-an vágtak neki a szilveszteri futásnak Szentesen, hogy sportosan búcsúztassák az óévet. A vidám hangulatú rendezvényen többen is jelmezben futották végig a hosszabb, vagy a rövidebb távot.
Huszonnégy jelmezes között Mikulás és krampusz, de bohóc- és cicamaszkos, sőt viking sisakos futók is gyülekeztek a Dózsa-háznál december 31-én délelőtt, hogy nekivágjanak a hosszabb, vagy a rövidebb (3,8 illetve 2 kilométeres) távnak. A jelmez nem volt kötelező a St. Jupát SE hagyományos sporteseményén, de tulajdonképpen maga a futás sem, hiszen sokan választották a „harmadik számot", azaz a békés, sportos gyaloglást. Akik viszont elszánták magukat a két táv közül valamelyik lefutására, 66-an a hosszabbra vállalkoztak, izgatottan várták a Széchenyi-liget bejáratánál a startot. 11 órakor meglódult a mezőny, a teljes távot választók egészen a körforgalomig futottak, onnan pedig vissza a ligetig. A legfiatalabbak bátran nekivágtak, a többiek taktikusan követték őket. Míg a leggyorsabbak már rég elinaltak, és talán már a Tesco felé tarthattak, egy álarcos csoport nordic walkingozva haladt elszántan a cél felé, mások kedélyesen sétáltak.

Sportos és jelmezes évbúcsúztatás - GALÉRIA

Mindenesetre a két kilométeres távot a gyerekek tették meg leggyorsabban, hiszen a sétálók még odafelé, a kicsik már visszafelé találkoztak: előbb egy nyuszi, majd egy krampusz bukkant fel.
A majd' 4 kilométert a budapesti Mónus Gyula futotta le elsőként, mintegy 15 perc alatt. A fiatalember egy itteni ismerősénél vendégeskedett, tőle hallott a szilveszteri sporteseményről, s mivel rendszeresen fut és otthon erősít, kedve volt eljönni az városi futásra. Balaton-átúszást- és Balaton körüli futást is teljesített már egyébként a kajkos múlttal is rendelkező sportoló.

Nem a győzelem volt azonban a fontos a városi futáson, hanem a részvétel. Helyezéseket nem osztottak, a lényeg a sportos évbúcsúztatás volt. Persze, nem hagyhatták ki a rutinos helybeli futók sem, de többen családostól jöttek, így a Mélykútiék is. Azonban, míg a családfő futott – aki egyébként félmaratonokon indul rendszeresen – Kornélia, a feleség, a Pengető Citerazenekar vezetője, a fiával csak végigsétálta a távot. Mint mondta, a sporthoz a szurkolók is hozzátartoznak, ők így buzdították a család sportoló tagját. A szilveszteri futás végeztével egy csapat kölyökpezsgővel koccintott, így kívánva egymásnak sérülésmentes, sportos újévet.

Sportos és jelmezes évbúcsúztatás - GALÉRIA

A családias sportolás végén kisorsoltak két görögországi üdülést, valamint 70 résztvevő narancs csomaggal, 24-en pedig St. Jupát-pólóval térhettek haza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fedett skatepark a tornateremben

December 15-én nyílt meg hivatalosan a fedett skatepark az üresen álló Damjanich-iskola tornatermében. Tovább olvasom