Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Szabó: nem baráti, hanem munkakapcsolat van köztem és Szirbik Imre között

Szentes - Háttéralkut, összekacsintást gyanít az LMP Szentesen. Az érintett jobbikos polgármesterjelölt, Szabó Zoltán szerint mindössze azért találnak ki ilyesmit, mert médiaszereplésre vágynak.
– Júliusban mutattuk be a helyi jelöltjeinket. Akkor leszögeztük: a kampányunk sárdobálástól mentes lesz. Ezt ígérte a többi párt is, a napokban azonban kiderült, a valóság más képet mutat – közölte a Jobbik szentesi polgármesterjelöltje, Szabó Zoltán. Sajtótájékoztatót hívott össze, hogy eloszlasson néhány, a személyét is érintő, közlése szerint csúsztatásokon és valótlan információkon alapuló híresztelést.

Az ügyet az LMP helyi szervezete generálta. Hétvégén kiadtak egy közleményt, ezt egy szegedi hírportál és a szentesi rádió lehozta, a városban mindennek következtében közszájon forog a történet. Azt állítják egyebek mellett, hogy Szabót, aki a helyi tévében „büszkén számolt be arról, hogy számos alkalommal dolgozott együtt, valamint külföldi utakon is részt vett Szirbik Imrével, szoros szálak fűzik Szentes szocialista polgármesteréhez". Az LMP szerint a háttérben „gyaníthatóan úgy egyezett meg a két politikus, hogy az önkormányzati választás után Szirbik maradna a polgármester, Szabó pedig alpolgármester". Végkövetkeztetésként kijelentik, hogy „a baloldalban nagyot csalódtak a választók, a jobboldal megbízhatatlan, hataloméhes, az egyetlen tényleges alternatíva az LMP".

– Senkivel nem kötünk háttéralkut, nyílt lapokkal játszunk. A polgármesterrel egyetlen közös külföldi utunk volt, a várost képviseltük Kínában az élhető települések versenyén, ahol Szentes a második helyet érte el. Erre a sikerre, úgy gondolom, méltán vagyok büszke. Az pedig, hogy együtt dolgozunk a közösség érdekében, azt hiszem, természetes, hiszen ő Szentes vezetője, én pedig jelenleg egy önkormányzati képviselő vagyok. Nem baráti, hanem egy jól működő munkakapcsolat van köztünk – mondta Szabó. Aki tisztában van az önkormányzatisággal, tudhatja: az alpolgármestert a testület választja a soraiból, nem a polgármester nevezi ki szimpátia alapján, tette hozzá. Szabó azt is közölte: szomorú, ha az LMP-sek mindössze így tudnak médiaszereplést kreálni önmaguknak, azt pedig kizártnak tartja, hogy az ilyen stílusra vevők lennének a szentesiek.

Szirbik Imre az ügyről annyit mondott: nem érti, hogy valakiknek miért fáj az, hogy olyan emberek, akik különböző pártok tagjai, képesek együtt dolgozni egy település érdekében. – Erre inkább büszkének kellene lenni – szögezte le.

Az LMP városi szervezetéből egyelőre a polgármesterjelöltjük, Gurdon Lajos ismert. Megkérdeztük, hogy a közlemény tőle származik-e, és hogy miből következtettek háttéralkura. Arra is kíváncsiak voltunk, ha ő nyerné a választást, elképzelhetetlennek tartja-e, hogy a város érdekében együtt dolgozzon vagy utazzon egy más pártállású önkormányzati képviselővel. Lapzártánkig nem válaszolt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kátyús marad a magyartési út

A lakosok évek óta panaszkodnak az út állapotára, de érkezett már bejelentés a helyközi járatokat üzemeltető Tisza Volán Zrt.-től is. Tovább olvasom