Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 9°C Még több cikk.

Szabó Zoltán: A legfontosabb a bizalom és a nyíltság

Szentes - Szabó Zoltán jobbikos polgármesterjelölt boldog, kiegyensúlyozott embereket szeretne látni Szentesen. Meghonosítaná a mezőgazdasági célú közfoglalkoztatást, nyitottan fogadná a befektetők terveit.
– Egy helyi újságban láttam egy jelmondatot: „Szentesről pénzt kivinni bűn!" A helyi érdekeket figyelembe véve ebben a szellemben gondolkodom. A következő öt évben el kell azt érni, hogy ne a munkahelyek válogassanak a munkavállalók között, hanem fordítva. Szentesen a mezőgazdaságnak az egyik meghatározó pontnak kell lennie. Tégláról téglára kell építkezni, mázsaház kell, vágópont, támogatni a helyi termelést, állattenyésztést. Szentes saját földterületei a rendszerváltás óta nőttek, és ez jó. Meghonosítanám a mezőgazdasági célú közfoglalkoztatást, kis helyigényű, nagy jövedelmezőségű növényekkel is érdemes foglalkozni – mondta a Jobbik Magyarországért Mozgalom polgármesterjelöltje, Szabó Zoltán.

A 42 éves politikus úgy véli: pozitív gondolkodású, ötletekkel teli, szerzett már annyi tapasztalatot az életben, hogy magára vállalja a város vezetésének feladatát. A közélettel régóta foglalkozik, négy éve önkormányzati képviselő.

– Húszéves se voltam, mikor nyomozó lettem, 23 évesen egy multinacionális cégnél emberek munkáját irányítottam, később évekig külföldön éltem. Mindez megtanított arra, hogyan kell tárgyalni, közeledni másokhoz. Meggyőződésem, hogy a legfontosabb a bizalom és a nyíltság. Boldog, kiegyensúlyozott embereket szeretnék látni. Értem az üzleti gondolkodást, de egy város nem egy gazdasági vállalkozás. Emberek alkotják, elsősorban nekik kell jól érezniük magukat – fogalmazott.

Több dologra lesz szükség, elsősorban munkahelyekre. Ebben egy önkormányzat közvetve tud lépni, rajta azonban biztosan nem múlik majd, szögezte le.

Szabó Zoltán: A jobbikos vezetésű települések olyan fejlődésen mentek keresztül, amelyet bárki szívesen magáénak tudna. Fotó: Frank Yvette
Szabó Zoltán: A jobbikos vezetésű települések olyan fejlődésen mentek keresztül, amelyet bárki szívesen magáénak tudna. Fotó: Frank Yvette

– Úgy tud egy önkormányzat befektetőbarát lenni, ha jó feltételeket teremt, azokat a várható munkahelyek számát figyelembe véve a vállalkozóra szabja. Senkitől nem szabad elzárkózni. Szakemberekből álló csoportokat alakítanék a városházán, akik ha döntenek valamiről, biztos lehetnék abban, hogy a legjobb tudásuk szerint tették. Súlyos pénzektől esünk el, ha nem létesülnek hamarosan turisztikai, sport célú szálláshelyek. A Kurcát, a Tiszát közösségi térré kell alakítani, teljes erőbedobással ajánlani bel- és külföldön egyaránt.

Arra, amit a fideszes politikusok hangoztatnak, hogy egy település csak akkor lesz sikeres, ha a kormánnyal azonos színű a vezetése, azt mondta: csak kampányfogás.

– Az alapelvem az, hogy mindent meg tud oldani a párbeszéd. Egy városnak egyébként sem abból kell élni, hogy ülnek, és várnak arra, mit ad az állam. Minden helyhatóságnak magának kell elérni, hogy vonzó legyen a befektetőknek, akiket nem érdekel, milyen „színű" egy város, a piac ennél sokkal ésszerűbb és nyitottabb. A Szentes címerében látható pálma, amely teher alatt nő, a közösségünket is jellemzi. A jobbikos vezetésű települések pedig – a megyében Ásotthalmot, távolabb Tiszavasvárit említhetném – olyan fejlődésen mentek keresztül, amelyet bárki szívesen magáénak tudna – magyarázta.

A Petőfi Szállóról azt mondta: a tárgyalásokban 2010 óta vesz részt, az előtte történteket csak részleteiben ismeri. Vaktában ígérgetni felelőtlenség lenne, először minden iratba bele kell látni, ezután kell majd az irányt kijelölni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kikérte magának a szentesi rádió

Mentsük meg az egyetlen független szentesi médiumot címmel tartott tegnap sajtótájékoztatót a szentesi Rádió 451. Tovább olvasom