Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Szabóék Az év családja Szentesen

Szentes - Szabó Károlyt és famíliáját választották 2013-ban Az év családjának Szentesen. Az Együtt Nagycsaládosok Egyesületét a feleség, Zsuzsa alapította 20 évvel ezelőtt, de a család mind az öt tagja aktív a szervezetben. Legutolsó rendezvényük december 29-én egy szegedi kirándulás volt.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

– Nem tudok „varázsszavakat" mondani arra, miért minket választottak Az év családjának Szentesen – mondta Szabó Károlyné Zsuzsanna, aki 20 éve alapította meg a Kurca-parti városban az Együtt Nagycsaládosok Egyesületét – közel 60 család a tagja. Az egyesületnek azóta is vezetője, és ebben a státuszában sokat tett a többi helyi nagycsaládos problémáinak megoldásáért, enyhítéséért. Azzal folytatta: valószínűleg aktív közéleti tevékenységük, szerepvállalásuk miatt érdemelték ki ezt a címet.

A szentesi önkormányzat idei 10. soros ülését december 20-án tartotta, és a tanácskozás elején adták át Az év családja címet Szabó Károlynak és famíliájának. Az elismerést Szirbik Imre polgármester adta át, Lencséné Szalontai Mária, a hivatal szociálpolitikai osztályvezetője a gratuláció mellett elmondta: a cím mellé egyhetes üdülés jár az önkormányzat szigligeti üdülőjében.

A szentesi közéletben is szerepet vállal a kitüntetett család: Szabó Károly és felesége, Zsuzsanna három gyermeket nevelt fel. Fotók: DM/DV
A szentesi közéletben is szerepet vállal a kitüntetett család: Szabó Károly és felesége, Zsuzsanna három gyermeket nevelt fel. Fotók: DM/DV

A háromgyermekes család példamutató életet él, igyekszik a városban boldogulni a mindennapi életben, ráadásul a közéletben is sokat vállalnak. Három gyermekük közül a legidősebb az 1987-ben született Zoltán, ő már dolgozik, illetve katonai kiképzésen vesz részt, hogy megvalósítsa nagy álmát, és a repülősök között szolgálhasson. A két lány közül az 1991-es születésű Réka szintén dolgozik, míg a legkisebb, Zsuzsanna (21 éves) még tanul.

Képünkön Szabó Károly lányai. Fotó: DM/DV
Képünkön Szabó Károly lányai. Fotó: DM/DV

– A férjem és a gyerekek is segítenek a különböző események megszervezésében, ha kell, cipekednek, vagy játékot vezetnek le, mindig amire szükség van az egyesületben – sorolta a feladatokat Szabó Károlyné Zsuzsanna. – Ebben az esztendőben sem unatkoztunk, utolsó rendezvényünk december 29-én vasárnap volt, Szegedre látogattunk.
A karácsonyt, a szeretet ünnepét szűk családi körben töltötték. – Az elmúlt években több veszteség ért bennünket, több szerettünk hunyt el, vagyis csendesen, kicsit szomorúan ünnepeltünk. Sütöttünk-főztünk, de soha nem az ajándékok a fontosak, hanem a szeretet, hogy együtt lehettünk. Általában a gyerekek készítenek valamilyen apróságot, meglepetést, ebben az évben hógömböt kaptunk a lányoktól, Zoli tanácsokkal segített – árulta el Zsuzsanna.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tedás helyett Berki

Tedás Zoltán, a szentesi Hajléktalan Segítő Központ vezetője lemondott, amit Szűcs Lajos, Szentes alpolgármestere elfogadott. Tovább olvasom