Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Szálloda lesz a volt szentesi úttörőház

Szentes - Egy vállalkozás belevágna a ligeti úttörőház hotellé alakításába, a város is segítené ebben. Ha nyer a cég uniós pályázata, 44 szoba várja a vendégeket.
Gőzfürdőnek épült, később úttörőházként funkcionált, majd a családsegítő központ telephelyeként fejezte be pályafutását a ligeti épület, amelyet régóta szállodaként szeretne látni a város vezetése. A jelenleg üresen álló ingatlant csak befektető bevonásával tudná fejleszteni Szentes.

A Szeviép-csoport egyik tulajdonosának, Baranyi Sándornak az érdekeltségébe tartozó Complex-99 Kft. szerette volna hotellé alakítani, az ugyanebben a gazdasági körben tevékenykedő MITT Zrt. – egy helyi vállalkozással együttműködve – pedig kalandparkot álmodott a környékre. A beruházások végül nem kezdődtek meg, a város azonban nem tett le az épület hasznosításáról, ezért nemrégiben pályázati felhívás útján keresett olyan vállalkozást, amely a turisztikai elképzelésekkel összhangban gondjaiba venné azt. Az önkormányzat tízéves bérletben gondolkodik, és a befektetőnek fel kell újítani a ligeti épületet. A felhívásra egy jelentkező akadt: a MITT Zrt.

Ha nyer a pályázat, rendeződhet végre a ligeti épület sorsa. A szerző felvétele
Ha nyer a pályázat, rendeződhet végre a ligeti épület sorsa. A szerző felvétele

– Pénteken zárt ülésen döntött a képviselő-testület arról, hogy együtt szeretne működni a céggel – mondta a műszaki osztály vezetője, Czirok Jánosné. Ez még nem azt jelenti, hogy el is kezdődhet a jobb sorsra érdemes, 100 millió forintos értékűre becsült ingatlan megújulása, a városvezetés azt deklarálta, hogy partner lesz a tervekben, fogalmazott Törőcsik Zoltán, a cég vezérigazgatója.

– Az uniós pályázatot, amelyből finanszírozhatjuk a beruházást, valamikor október végén bírálják el. Nagyon szeretnénk, ha sikerülne, de tudni kell: erre a prioritásra, az üzleti célú szálláshely fejlesztésre több mint nyolcvanan pályáznak, és tucatnál is kevesebbnek sikerül majd – foglalta össze.

Úgy tudjuk, a ligeti épületet 44 szobás, étteremmel és wellnessrészleggel ellátott szállodaként szeretnék látni Szentesen. A költségek tekintetében 7-800 millió forintról hallottunk, az pedig, hogy a tízéves bérlet lejárta után hogyan tovább, információink szerint még nem körvonalazódott.
Ha nyer a pályázat, rendeződhet végre a ligeti épület sorsa. A szerző felvétele.

Olvasóink írták

 • 16. Bellaciao 2012. szeptember 12. 14:56
  „Ha demokrácia van , nem ártana a szentesi népnek megmutatni a terveket. Ők mit akarnak? Fát vagy Hotelt?”
 • 15. csillogás 2012. szeptember 12. 14:46
  „Power, igen. Az *****-os szállodára aztán itt tényleg nem lesz szükség.
  egyébként:
  Még csak-csak megértem, ha egy laza 3-4*-os, elfogadható árakkal, de egy 5*-os-ba ki fog itt megszállni? A sok ide érkező sportolón kívül?”
 • 14. Power 2012. szeptember 12. 14:36
  „Ötcsillagos lesz...mint a Petőfi Szálló.”
 • 13. medvejanos 2012. szeptember 12. 12:52
  „Ez az a cég amelyik a kalandparkot is építette volna, elvileg arra még támogatást is nyertek még se valósult meg... szerintem ez se fog :S de ne legyen igazam :)”
 • 12. Puttony 2012. szeptember 12. 11:55
  „A meglévő épületben nem fér el étterem és ennyi szoba plusz konyha mi egyebek ami a normális működéshez kell (Ott van a Liget étterem legalább annak a nevében megmarad a liget)!!! Itt építeni kell és fognak is ha nyernek és hát akkor a fák rovására,. Mint a parkoló a fedett uszoda stb. minden beruházás a liget kárára történik! (ekkora területre nem lehet bepréselni mindent). Mire minden elkészül pont az a varázsa veszik el amiért a Szentesiek és a turisták is szeretik.
  Legalább egy új ligetet is telepíthetnének, hogy ne csak a turistáknak legyen jó a városban!!!
  Nem ér ennyit az idegenforgalom...”
 • 11. csillogás 2012. szeptember 12. 08:50
  „Kedves szbarat!

  Erősen kétlem, hogy ezáltal fellendülne a turizmus.”
 • 10. Bellaciao 2012. szeptember 12. 08:14
  „44 szoba ebbe az épületbe? No gondolkozzunk már!”
 • 9. jtozso 2012. szeptember 12. 07:58
  „Bellaciao
  Rossz helyre írtál ebben a cikkben nincs leírva sehol,hogy "épül" egy szálloda és nem vágják ki a fákat se mivel a meglévő épület lesz átalakítva.
  Javaslom pontosabban olvass és memorizálj.”
 • 8. Bellaciao 2012. szeptember 12. 07:19
  „Ki foga a Petőfibe beruházni, ha most épül egy 44 szobás szálloda? Senki. Lehet kezdeni a bontást. Okos döntés bölcs képviselőktől.”
 • 7. Bellaciao 2012. szeptember 12. 06:17
  „Vágjunk ki minden fát a Ligetben! Legyen a helyén fedett uszoda, ahova csak sportoló teheti be a lábát és százcsillagos szálloda üresen! Jó lenne még egy stadion a fák helyére. Hülyeségben lassan utolérjük a kormányt.”
 • 6. nie 2012. szeptember 12. 05:58
  „valakinek biztosan jó üzlet, de.......”
 • 5. szbarat 2012. szeptember 11. 20:00
  „Kedves Csillogás!

  Nyáron elég sok nyaraló van, úgyhogy megfelelő szoba árakkal be lehet csalogatni a vendégeket. A köztes időszakban, pedig sport turizmust kellene erőltetni.
  De van itt elég rendezvény is, elég sokan érkeznek vidékről, vagy akár más országokból is ezekre a rendezvényekre, és úgy gondolom, hogy ezek a családok, egy kellemes hosszú hétvégét el tudnának tölteni Szentesen is.”
 • 4. csillogás 2012. szeptember 11. 19:17
  „Oké, ez mind szép és jó. De kik lennének itt a szálló-vendégek?”
 • 3. szbarat 2012. szeptember 11. 18:16
  „Épülhet...Meg, az hogy épül, a kettő között, nagyon nagy különbség van.
  Szentesen megépülhetett volna egy fedett uszoda, megújulhatott volna a Petőfi szálló, meg a Kurca híd is, de ez mind csak feltételes módban állja meg a helyét, mert mindenki tudja, hogy jelen pillanatban, hogy állnak ezek a projektek.
  Viszont, most már tényleg jó lenne, ha Szentesnek lenne egy normális szállodája, és erre pont alkalmas lenne a volt úttörőház, én nagyon szurkolok, hogy végre ebből a tervből tényleg lesz egy szép szálloda, és nem az emberek megtévesztése megy.....
  A Ligetet biztos vagyok benne,hogy nem fogják bántani.”
 • 2. makospite 2012. szeptember 11. 18:02
  „Ha jól emlékszem, a Szeviép volt az a cég, amely felmarkolt pár milliárdot, majd vagy száz alvállalkozónak tartozva csődbe ment az M43 egy szakaszának megépítése után.
  Ezek könnyen zsebrevágják majd a szentesi önkormányzatot is. Félő, hogy a haszon az övék, a költség, a kötelezettségek és az esetleg felhalmozott tartozás pedig majd az városé lesz.
  Nem tanult egy városvezető sem Szentesn Zsohárból és a Petőfi projektből?! Szerintem nem ilyen múltú tulajdonosi körrel rendelkező cégekkel kellene üzletelni.”
 • 1. Puttony 2012. szeptember 11. 11:56
  „Ekkora épület...megint a liget rovására!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyílt nap a Károlyi-kastélyban

A nagymágocsi Károlyi-kastély és a 40 hektáros angolparkja is részt vesz az országos Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozatban. Tovább olvasom