Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 14°C | 25°C Még több cikk.

Számháború Szentesen

Szentes - Nem hagyhatjuk szó nélkül Szirbik Imre polgármester adósságkonszolidációval kapcsolatos nyilatkozatait, fejtette ki Antal Balázs Tibor (Fidesz) önkormányzati képviselő.
Nem hagyhatjuk szó nélkül Szirbik Imre polgármester adósságkonszolidációval kapcsolatos nyilatkozatait, fejtette ki Antal Balázs Tibor (Fidesz) önkormányzati képviselő. (A szentesi polgármester, mint megírtuk, már elnyert uniós pályázatokra hivatkozott, és kifejezte, ezek önrészét is arányosan átvállalhatta volna az állam – a szerk.) – Fel nem vett hitelt sem magánemberként, sem településként nem lehet jóhiszeműen adósságként feltüntetni – közölte a képviselő.

Bujdosó Tamás és Antal Balázs Tibor fideszes önkormányzati képviselőt tartották a sajtótájékoztatót.
Bujdosó Tamás és Antal Balázs Tibor fideszes önkormányzati képviselőt tartották a sajtótájékoztatót.

– Szentes adóssága az elmúlt év végén 5,6 milliárd forint volt, ebből a kórháznak nyújtott hitel 127 millió, maradt tehát közel 5,5 milliárd tartozás. Ennek 45 százalékát, mintegy 2,5 milliárdot fizetett ki az állam, illetve még a kórház tartozását is rendeztük. Nem is említve az évi 150 millió hitelkamatot, amelytől a konszolidációt követően megszabadult a város – részletezte. A Fidesz-kormány jóvoltából Szentes két éve 223, tavaly 54 millió forint önhiki-támogatásban részesült, ezekért mind köszönet jár, tette hozzá. Párttársa, Bujdosó Tamás kijelentette: a polgármester sajtónyilatkozatai ellentmondásosak. – Egy helyen azt állítja, hogy a kormány elvonja Szentes fejlesztési forrásait, majd kijelenti, hogy a település 5 milliárd értékű beruházást hajt végre idén – fogalmazott. Az érkező hasznos segítséget nem lekicsinyleni kell, hanem megköszönni, hangoztatták a városatyák. Kiemelték Farkas Sándor országgyűlési képviselő érdemeit is, aki az eredetileg előirányzott 40 százalékos konszolidációval szemben plusz 5 százalékot lobbizott ki a városnak.

Olvasóink írták

 • 10. jtozso 2013. március 15. 14:07
  „Hajrá FIDESZ-ezért kár volt okoskodni alaptalanul hozzáértés hiányában,most megkapjátok a hozzászólásokból a magatokét az igazságot olvashatjátok,csak az a baj,hogy nem látjátok a fától az erdőt!!!!!!!!!!”
 • 9. studyfy 2013. március 13. 21:12
  „A Szentesi Gyors részletesebb beszámolót közöl a Fidesz okfejtéséből. Csak azt nem értem, hogy a testületi ülésen miért nem fejtették ki ilyen részletesen véleményüket. Rengeteg idejük volt felkészülni. Azonkívül, hogy nem szavazták meg, semmilyen szakmai okfejtést nem halottam a költségvetéssel kapcsolatban. Amióta a Kozák urat kiutálták, egy komoly, felkészült gazdasági szakemberük sincs (a könyvelői szintet nem tartom annak).”
 • 8. turlmadar 2013. március 13. 20:21
  „Tolvajbanda!
  Mit magyaráztok? Lenyúltátok a nyugdíjvagyont (3000 milliárd) Egy részét eltőzsdéztétek. Lázár a felvett hitel jelentős részét szintén elbaltázta a tőzsdén. Tehát a felelőtlenül gazdálkodó város lenne az etalon, akkor mi 9 milliárd ft-t kaphatunk volna az adófizetők pénzéből. TOLVAJBANDA!!!”
 • 7. turlmadar 2013. március 13. 17:44
  „Hazudtatok, hazudtok, hazudni fogtok!!!”
 • 6. studyfy 2013. március 13. 15:05
  „"még a kórház tartozását is rendeztük." Itt a ragozással baj van. Nem ők, hanem az adózó állampolgárok rendezték.”
 • 5. medvejanos 2013. március 13. 13:13
  „Közel 30 ezer emberre 5,8 milliárd adósság jut.
  Közel 50 ezer emberre 20 milliárd.

  A felelőtlenül gazdálkodóbb város 70%-ot kap a felelősebben 45%-ot :)
  Ez így nem hangzik túl korrekten. :S”
 • 4. szentgyuri 2013. március 13. 09:45
  „A háttérben a feírat?
  A jövő nevetsége.
  Valamit tudnak. :-)”
 • 3. Bellaciao 2013. március 13. 05:58
  „Arról beszéljenek miért asszisztálnak ahhoz, hogy a város iskoláit elvegyék. Miért nem fejlesztik a kórházat. Miért szavazzák meg a diktatúra alkotmányát és miért taszítják nyomorba az ország felét. Farkas Sándor előterjesztője volt az alkotmány módosításnak. Szégyen!”
 • 2. sorpocak 2013. március 12. 19:02
  „Nagyon arra hajlok, hogy ezt a jótékonykodást orbán részéről , Szentes is megsínyli! Farkas meg menjen a ..., semmit nem csinált már megint! Önfényezés.”
 • 1. Léni 2013. március 12. 13:40
  „Csatlakozok Szirbik Imréhez, az én adósságomat is átvállalhatja a kormány
  LEHET EZT CSŰRNI, CSAVARNI, ÚGY CSINÁLNI MINTHA, A VÉGE ÚGY IS AZ, HOGY AZ EMBEREK
  FIZETNEK MEG MINDENT! ORBÁN EZT TUDJA IS, CSAK A NÉPSZERŰSÉGE ÉS A SZAVAZATVADÁSZAT
  MIATT CSINÁL ÚGY, MINTHA Ő LENNE A GAZDAG NAGY, JÓLELKŰ NAGYBÁCSI! EGY FRÁSZT!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymást érik a fórumok

Lakossági kezdeményezésre a közelmúltban ismét fórumot tartottak a nagymágocsiak. Tovább olvasom