Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Száraz bejáróra vágynak a kerttulajdonosok

Szentes - A közvilágítás mellett két irányból járható utat is szeretnének a bereklaposiak. Az önkormányzat a pályázatokban bízik.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

– A környék a Nagyheggyel vetekedhetne, ha a város egy kicsit felkarolná – közölte Posztós János. A nyugdíjas férfi arra panaszkodott, hogy a bereklaposi zártkertek lakói és gazdái évek óta hiába kérlelik az önkormányzatot, nem kapott szilárd burkolatot egy útszakasz.

A területről korábban már írtunk. Hivatalosan kiskertek, valójában inkább kis családi házas telepről van szó, sok az állandó lakos. Közvilágítást, biztonságos, jó életkörülményeket szeretnének. Néhány éve sármentesítették az utat a Gógány utca irányából, az ott élők azonban azt szeretnék, hogy a temető felé is be lehessen jutni a városba. Posztós János szerint egy mintegy 300 méteres szakaszt kellene valamivel feltölteni, mert esős, sáros időben alig járható. – Joggal mondhatják a városházán, hogy a Gógány utca irányából száraz lábbal be lehet jönni. Ez igaz, de az akkor sincs jól, hogy egy lakóterületet csak egy irányból lehet megközelíteni. Ha megcsinálnák az utat, biztos vagyok abban, hogy a Bereklapos fejlődésnek indulna – osztotta meg a véleményét.

A terület önkormányzati képviselője, Szűcs Lajos alpolgármester azt mondta: a megfelelő pályázatokra várnak.

A szakasz esős, sáros időben alig járható. Fotó: Králik Emese
A szakasz esős, sáros időben alig járható. Fotó: Králik Emese

– Saját pénzből nem tudnánk megépíteni az utat, hatalmas költséggel járna, de az önerőt örömmel beletennénk. Az új uniós ciklus pályázatait egyelőre nem ismerjük, bízunk abban, hogy ilyen fejlesztésekre is kiírják azokat – fejezte ki bizakodását. A régóta hiányolt bereklaposi közvilágítást is ilyen forrásból szeretnék megoldani, fűzte hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Békés kampányra vágynak Szentesen

Részben családi kötődéseim miatt is nagy örömmel jöttem a megyébe – fogalmazott ma szentesi sajtótájékoztatóján Kocsis Máté. Tovább olvasom