Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Száznál is többen kértek már szociális kölcsönt

Szentes - Több mint százan folyamodtak eddig szociális kölcsönért Szentesen, azonban 87 esetben kiderült, a város más módon is tud segíteni a nehéz élethelyzetbe került családokon.
Megírtuk: váratlanul nehéz anyagi helyzetbe került szentesieken próbál segíteni az a szociálishitel-program, amelyet a helyi önkormányzat indított. Az egyszeri kamatmentes kölcsön legmagasabb összege 100 ezer forint, amit egy év alatt kell visszafizetni. A szociális és egészségügyi bizottság engedélyével meghosszabbítható a futamidő, sőt: nagyon indokolt esetben el is engedhető az összeg.

– Több mint százan folyamodtak már szociális kölcsönért – tudtuk meg Lencséné Szalontai Máriától, a szentesi polgármesteri hivatal szociálpolitikai osztályának vezetőjétől. – Eddig 21 esetben folyósítottunk kölcsönt, 87 igénylésről pedig kiderült, hogy a család jogosult vissza nem térítendő adósságkezelési támogatásra. Ilyenkor az adósság 75 százalékát az önkormányzat, míg 25 százalékát az érintett fizeti.

A kölcsönt a szociálpolitikai osztálynál igényelhetik a Kurca-partiak. A rászorultságot közüzemi számlákkal, amennyiben pedig hitelelmaradásról van szó, a bank igazolásával kell bizonyítani. A hitel felvételéhez kezesre is szükség van. A szociális hitelt kérővel az önkormányzat kölcsönszerződést köt, amelyet a város részéről a polgármester ír alá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napról napra erősödik a szentesi kislány

Szentes - Lassan, de biztosan javul Lara állapota – a szívátültetésen átesett 22 hónapos… Tovább olvasom