Délmagyar logó

2017. 01. 24. kedd - Timót -7°C | 2°C Még több cikk.

Szeged és Szentes pályázott

Hamarosan mentőhelikopter-légibázist alakítanak ki a Dél-Alföldön. Az új létesítményre Szeged, Szentes és Kiskunfélegyháza is pályázott. A végső döntést az Országos Mentőszolgálat hozza meg.
Magyarországon jelenleg öt helyen működik mentőhelikopter-légibázis: Debrecenben, Miskolcon, Pápán, Budaörsön és Pécsett. Hónapokkal ezelőtt egy új központ kialakításáról is határoztak, amelyet a Dél-Alföldön létesítenének. Megírtuk: a régióból három város, Szeged, Szentes és Kiskunfélegyháza pályázott. A mentőszolgálat a napokban lemondott főigazgatója, Takács Zoltán tavasszal azt mondta lapunknak, hogy júniusban döntenek arról, hol hozzák létre a mentőhelikopterek dél-alföldi bázisát. Napok óta többször is kerestük telefonon és e-mailben az Országos Mentőszolgálat szóvivőjét az ügyben, Győrfi Pál azonban elérhetetlennek bizonyult számunkra.

A bázissal kapcsolatban Szirbik Imre szentesi polgármester elmondta, a jó földrajzi fekvés és kórházi szakembergárda is adott ahhoz, hogy Szentesen legyen a mentőhelikopter-központ. Az egészségügyi intézményben már évek óta működik a sürgősségi betegellátó osztály, s az újabb rendelkezések szerint az ilyen tömböket légi úton is meg kell tudni közelíteni. A polgármester úgy tudja: a város pozíciói jók, és ismeretei szerint rövid időn belül kiválasztják az illetékesek, hol lesz a Dél-Alföld mentési központja.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosolyszünet a baloldalon

Csak az MSZP és az SZDSZ indul közösen az önkormányzati választásokon, a Munkáspárt külön indít… Tovább olvasom