Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Szegvár visszakapta a tanulópénzét

Szegvár - Visszakapta Szegvár azt a több mint 16 millió forintot, amit tavaly tavasszal utalt át egy budapesti cégnek, amely ötmilliárd forintos humanitárius támogatást ígért a falu csatornázására. Az önkormányzat igényt tart az 1,7 milliós jegybanki kamatra is.
Tavaly tavasszal érkezett a nagy ajánlat Szegvárra, azóta hiába várták az ajándékpénzt a falubeliek. Pedig sokan képzeletben már el is költötték az ötmilliárd forintot a csatornázásra és a község rendbetételére. Az ajánlatot a Roba Millenium Kft. tette a falunak. A budapesti cég képviselői azt mondták, hogy az ötmilliárd forint tulajdonképpen humanitárius támogatás, amelyet nem kell visszafizetni, mert egy holland vállalatnak az a gazdasági érdeke, hogy a falu környezetvédelmi szempontból fejlődjön.

A falu vezetői vártak, vártak, majd az újonnan felállt képviselő-testület idén tavasszal úgy döntött, visszakéri az előre kifizetett közvetítési díjat. Tavasz óta több levelet is váltott az önkormányzat jogi képviselője és a Roba Millenium Kft. A falut képviselő Erdélyi Miklós hódmezővásárhelyi ügyvéd közölte a cég vezetőivel, hogy amennyiben nem fizetik vissza a teljes közvetítési díjat és annak jegybanki kamatait, úgy a szegvári önkormányzat bejelentést tesz a Legfőbb Ügyészségen, valamint polgári pert kezdeményez a társaság ellen. A cég vezetői végül megígérték, hogy utalják a pénzt. Át is küldtek faxon a szegvári polgármesteri hivatalba egy átutalási megbízást, amelyen se dátum, se pecsét nem szerepelt.

Gémes László polgármester elmondta: telefonon folytatott tárgyalásai során végül megértették a cég vezetői, hogy tényleg vissza kell adniuk Szegvár pénzét. Az önkormányzat annak idején 16 millió 380 ezer forintot utalt át a Roba Millennium Kft.-nek forráskutatásra és pályázatírásra. Ezt az összeget visszafizette a budapesti cég. Szegvár azonban a jegybanki kamatokat is kéri, vagyis további 1,7 millióra tart igényt. Gémes szerint nyilvánvaló, hogy a kamat is jár a falunak.

Szerdán hívtuk a Roba Millennium Kft. vezetőjét, Krupa Mariannt, hogy megtudjuk, visszafizetik-e a kamatokat. A telefont Krupa titkárnője vette fel, aki előbb megkérdezte, milyen ügyben keressük a főnökét. Miután elmondtuk, kérte, hívjuk az ügyvédjüket. Szép József ügyvéd azonban ezen a napon elérhetetlennek bizonyult számunkra.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

110 éves a nagymágocsi kastély

Nagymágocs - Tortát szeltek kedden a megye egyik legszebb épületében, a most száztíz éves… Tovább olvasom