Délmagyar logó

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -4°C | 1°C

Szegvári Big Family: az erő velük van!

Szegvár - Csongrád megyéből egyedüliként a szegvári Big Family erőművészcsapat jutott be az RTL Klub Csillag születik című műsorának 30 kiválasztottja közé. A társaságban van szerelő, marhakörmölő és személyi edző is.
„Döbbenetes. Ezt sok embernek látni kéne" – mondta Szirtes Tamás rendező a Big Family erőművészcsapat produkciójáról a Csillag születik című műsor múlt szombati adásában. A szegvári csapat kiérdemelte a zsűri elismerését, így Csongrád megyéből egyedüliként bejutott a tehetségkutató verseny 30 kiválasztottja közé. Október 31-én kerülnek legközelebb adásba: 3 percük lesz arra, hogy attrakciójukkal a közönség támogatását is kivívják. Addig napi 3–4 óra gyakorlás vár a társaságra. A történet egy szegvári edzőteremben kezdődött.

– Ugyanabba a konditerembe jártunk edzeni, ott szövődött a barátságunk – meséli Sinka Zsolt. A személyi edzőként dolgozó 28 éves fiatalemberhez egy marhakörmölő és egy vezető szerelő társult Tóth József és Bercsényi Antal személyében, így együtt indultak el az ezredfordulón a Magyarország legerősebb faluja elnevezésű versenyen, ahol két egymást követő évben is győzni tudott a szegvári különítmény. Tavaly erőshow-t rendeztek a faluban, és akkora sikert hozott a hazai bemutatkozás, hogy úgy döntöttek, egy nagyobb mezőnyben is megmérettetik magukat.

A tízéves Bercsényi Bence úgy tekeri nyaka köré a 8 milliméteres köracélt, mint cimborái a sáljukat. Fotók: Tésik Attila
A tízéves Bercsényi Bence úgy tekeri nyaka köré a 8 milliméteres köracélt,
mint cimborái a sáljukat. Fotók: Tésik Attila

Tóth Józsefet arról lehetett felismerni a műsorban, hogy bukósisakot viselt, amikor több kalapácsütéssel 12 betontömböt zúztak szét a mellkasán. 240 kiló nehezedett rá, többször megsérült már, de ez meg se kottyan annak, aki civilben bikalábakkal birkózik, hogy meggyógyítsa a jószágokat. Kevesen űzik ezt a mesterséget, ezért ha nem itthon, akkor Cipruson vagy Görögországban praktizál a 39 éves apuka, akinek lánya sem ódzkodik a szívbajos mutatványoktól. – Enikő Antitól leste el a sörösdoboztépés technikáját – avat be József. Előtte – a tavalyi erőshow-n – fogával húzta az autókat a bakfis, aki iskola után egy speciális gépnél erősíti állkapcsát, nyakát és fogazatát. A 15 éves gimnazista meg is lepte barátnőit, hogy fogával tucatszámra cincálja szét a sörösdobozokat.

– Nem szeretem a sört, ezért a műsorszám előtt ki szoktuk öblíteni a dobozokat – árulta el Tóth Enikő, aki szerint kortárs ismerősei nem nézik ki belőle, mire is képes.

Az erő a szegvári Big Familyvel van - KÉPGALÉRIA Fotó: Tésik Attila

– A gyerekek ebbe nőttek bele, úgyhogy fel sem merült, hogy óvnunk kellene őket ettől – mondja Bercsényi Antal, akinek idén tízesztendős fia már 5 évesen megpróbálkozott a köracél meghajlításával. 6 milliméteressel kezdte, most 8 milliméteresnél tart, és úgy tekeri a nyaka köré, mint cimborái a sáljukat. 37 éves édesapja szerint Bence is erős ember lesz, átlag fölötti alkata megvan hozzá. Az anyukák sem aggódnak – inkább főznek a jó étvágyú társaságra, illetve kritizálnak, ha egy új attrakció kidolgozásán fáradozik a Big Family. A felkészülés javában tart: hetente egyszer a fővárosban van jelenésük az RTL Klubnál, segítségükre van a kecskeméti színház koreográfusa is. Ha pedig színpadi körélményekre vágynak, akkor az edzőteremből a szegvári kultúrházba mennek, és ott gyakorolnak esténként.

Olvasóink írták

43 hozzászólás
 • 43. ukk-mukk-fuck 2009. október 19. 22:33
  „és még egy .
  a helyesírásod a big family szintjén van:-))))))))”
 • 42. ukk-mukk-fuck 2009. október 19. 22:32
  „30. hozzászólás Luci-fer 2009.10.18. 10:49

  "Nem birom az ilyen betegelméjü réparángatokat akik állnéven otthonrol kritizálna"

  ennyire azért nem kell önkritikát gyakorolnod:-)))))
  az elméden már nem lehet segíteni, talán vállald a neved és ne rángasd a répádat:-)))))))))”
 • 41. hajjahajja 2009. október 19. 08:59
  „Ez van:o)”
 • 40. bubasd 2009. október 18. 15:27
  „Szerintem semmi értelme itt piszkálni egymást. Aki szurkol szurkol, aki nem nem. Én mindenesetre jónak tartom őket, és már azzal nyertek hogy bekerültek a 30 közé. Hajrá!
  Én itt be is fejeztem az összes hozzászólást, mert nem tartom jónak, hogy mindenki b@szogat mindenkit a véleményéért. Az is odébb lesz, hogy én ki merjem fejezni a véleményemet ide vagy máshova még egyszer. Üdv mindenkinek és sziasztok”
 • 39. Luci-fer 2009. október 18. 15:09
  „hajja
  A társadalmi probléma ott kezdödik mikor azért regisztrálsz 1 oldalra h másokat fikázhass.Én a kritikák olvasása után regiztem erre az oldalra h megvédjem őket.
  A te szegénységed az h csak itt tudsz szájaskodni :D”
 • 38. Evvan 2009. október 18. 15:03
  „Nekem nagyon tetszik!! És szurkolok nekik :)))) HAJRÁÁÁÁ BIG FAMILY!”
 • 37. bubasd 2009. október 18. 13:02
  „Ez így van. Csak vannak emberek, akik azt hiszik, hogy csak fényezni vagy csak fikázni lehet egy dolgot. De ez persze nem így van. Van előnyös és hátrányos oldala mindennek. A fórumnak meg pont az a lényege, hogy hülyébbnél hülyébb nicknevekkel megáldott emberek írják le a véleményüket. Itt a vélemény számít nem az álnév vagy az hogy hány éves az ember és az ehhez hasonló dolgok. :)”
 • 36. hajjahajja 2009. október 18. 12:28
  „Sokszor én sem tudom, ki vagyok:)
  Tényleg nem áll szándékomban senkit sértegetni , nem szokásom , enélkül is elboldogulok az életben.
  Viszont van véleményem dolgokró l, és ezt csak azért nem tartom magamban , vagy másítom meg, hogy másoknak szimpatikus legyek:)
  Felvállalom , mégha ezzel nem is aratok osztatlan sikert. Hiszen ezért vannak az ilyen ,és ehhez hasonló fórumok, nem? :)”
 • 35. bubasd 2009. október 18. 12:24
  „Luci-fer: Ja jólvan, akkor ne haragudj félreértettem :) Bár sajnos igaz hogy sértegetsz másokat, de ha nem engem akkor nem szólok bele.
  hajjahajja: Nem tudom ki vagy, de szimpatikusnak tűnsz az alapján, amiket írsz :) igaz hogy nem mindenben értünk egyet, de legalább vannak értelmes emberek akik kifejtik a véleményüket. Üdv”
 • 34. hajjahajja 2009. október 18. 11:55
  „30.nak szólt :)”
 • 33. Luci-fer 2009. október 18. 11:55
  „Kedves bubasd.
  A csunya dolgokat nem neked irtam,remélem elolvassa akinek szántam:)
  Tudom a szavak jelenzését,a fuck a levelem cimzettjének neve.
  Szurkoljunk együtt nekik,ha már rokonjuk vagy!!:)
  HAJRÁ BIG FAMILY!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 32. hajjahajja 2009. október 18. 11:54
  „Ott kezdődnek az alapvető társadalmi problémák , mikor valaki nem képes elfogadni a másik, mások véleményét, ízlését :o)
  Ez nem hinném, hogy az én szégyenem lenne, nézz mélyen magadba :)
  Egyébként vedd már észre, hogy folyamatosan te sértegetsz másokat :)”
 • 31. bubasd 2009. október 18. 10:54
  „Ezt most nekem írtad? :D Ez remek.
  Ennek az oldalnak illetve annak hogy hozzászólok a cikkhez résznek amúgy is az a lényege, hogy otthonról kritizáljunk. Az álnév egy ´L´ és a fuck pedig nem magyar szó. Tessék magyarul írni egy hozzászólást :D ;)”
 • 30. Luci-fer 2009. október 18. 10:49
  „fuck
  Nem birom az ilyen betegelméjü réparángatokat akik állnéven otthonrol kritizálnak olyan embereket akik viszik valamire.Jellemtelen béna s..fej vagy. :DDDDD”
 • 29. bubasd 2009. október 18. 10:47
  „Tényleg ismerem őket. :) Csak az a baj, hogy hajjahajjának igaza van ebben :D hogy tényleg nem százasak. És ez ide nem is baj, és amúgy se. Tökéletesen jók ebbe a műsorba, vannak náluk jobbak illetve rosszabbak. Majd meglátjuk mi lesz. Én is szurkolok nekik, viszont mivel ismerem őket és rokoni kapcsolat fűz két emberhez a csapatból, nem szeretném túlságosan ezt az egészet mert Enikőt féltem, hogy ez a dolog elfajul, meg fiatal még ehhez véleményem szerint.”
 • 28. Luci-fer 2009. október 18. 10:39
  „bubasd
  Ha olvastad hajja üzeneteit akkor láthattad hogy azt irta róluk h nem 100-asak. nem a negativ kritikák zavarnak,hanem a durva megjegyzések!!!! Ha tényleg ismered öket akkor neked is inkább védened kellene a csapatot.”
 • 27. ukk-mukk-fuck 2009. október 17. 21:30
  „na akkó mégecce, me kimoderátáák:-)
  ez egy beteg bagázs:-))
  hajrá mcdc!”
 • 26. bubasd 2009. október 17. 21:24
  „hajjahajja teljesen értelmes dolgokat ír. Nem tudom miért nem lehet elfogadni egy, a tiédtől különböző véleményt. Ismerem ennek a ´családnak´ minden tagját. Tudom mennyi munkájuk van ebben az előadásban és hajjahajja nem fikázta őket és nem csúnyán beszélt róluk, hanem csak kijelentette, hogy neki ez nem tetszik. Kész. Neked attól tetszhet ne aggódj.”
 • 25. Luci-fer 2009. október 17. 21:08
  „És te azt ismered, hogy aki engem ba.....
  Vagy hogy ne szolj szám,nem fáj fejem.
  Egy jo tanács: magadbol indulj ki,aztán kritizálj. :D”
 • 24. hajjahajja 2009. október 17. 18:14
  „Ejj, de ideges lett valaki egy kis negatív kritikától:)
  Ismered a mondást? Aki korpa közé keveredik.... :o)”
43 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erőre kaphat a szentesi erőmű

Szentes, Hódmezővásárhely - 800 millió forint uniós támogatást ítéltek meg a Co-Ver Energia Szentes… Tovább olvasom