Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Szemetes a szegvári Holt-Tisza partja

Szegvár - A szegváriak szerint a halászati szövetkezetnek kellene kitakarítani a holtág partját, a szövetkezet elnöke szerint viszont a szegváriaknak. A pecások úgy vélik, rendre elmarad a haltelepítés, a kezelő viszont októberre pontyot ígér.
A Tisza szegvári holtága kedvelt hely a horgászok körében: nemcsak a faluból, hanem Hódmezővásárhelyről, Mindszentről és Szegedről is járnak ide halat fogni. A pecások szerint tűrhetetlenül szemetes a part, ezt a problémát pedig a vizet kezelő Tisza Halászati Szövetkezetnek kellene megoldania. Bucsányi László horgász kereste meg szerkesztőségünket azzal, hogy elmondja: a falu horgászegyesületéhez hasonló módon talán itt is meg lehetne oldani a problémát. A szegvári horgászok ugyanis addig le sem ülhetnek pecázni a Kurcán, amíg maguk körül nem takarítanak el. A holtágnál is összegyűjtik a szemetet, de nincs, aki elvigye. Tudomása szerint ez a kezelő feladata volna, de hónapok óta gyűlik a hulladék és már megjelentek benne a vízipatkányok. Bucsányi szerint a településnek turisztikai szempontból nem mellékes, hogyan néz ki a Holt-Tisza partja. Társa, Sánta József hozzá hasonlóan úgy vélte, a szövetkezet aligha telepít itt halakat, pedig kötelessége volna. Az orvhalászatnak is elejét kellene venni, hogy megtisztuljon a környék, ahol egyébként egész hétvégéket töltenek a környékbeli városokból érkezők.

A szegedi központú Tisza Halászati Szövetkezet elnöke szerint a szemetet maguknak a horgászoknak kellene elvinniük a helyszínről. Újhelyi Dezső kérdésünkre válaszolva kijelentette: természetvédő magatartást várna el az itteni horgászoktól. Nyilvánvalóan a vízfelület kezelőjeként a partokon rendszeresen takarítanak a szövetkezet munkatársai, de a problémát nem ők fogják megoldani. Az orvhalászatról Újhelyi azt mondta, ahol hal van, ott orvhalász is van. A szegvári halőröket kéri, járják sűrűbben a környéket. A telepítésről pedig úgy nyilatkozott: 2 mázsa 40 kilogramm egynyári és ugyanennyi kétnyári ponty készül a szegvári Holt-Tiszába a napokban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csuklyában támadtak a belga üzletemberre Szentesen

Húsz óra alatt elfogták a szentesi rendőrök azokat a tetteseket, akik egy közeli tanyán élő belga… Tovább olvasom