Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 14°C | 25°C Még több cikk.

Szennyvíz-kezelőt építhetnek

Derekegyház - Közel félmilliárd forintos uniós támogatással építenek természetbarát szennyvízkezelő rendszert Derekegyházon.
Hamarosan elindul annak a szennyvízkezelési projektnek a kivitelezése, amely a település mindennapi életét könnyíti meg. A közel 80 százalékban az Európai Unió által finanszírozott projektben Derekegyházon és Derekegyház-Tompaháton keletkezett szennyvíz összegyűjtése és elvezetése, valamint tisztítása valósul meg a hazai és az európai uniós előírásoknak megfelelően. Több mint 600 millió forintból 2010 szeptemberére olyan vegyszermentes, PMT technológiájú szennyvízkezelő mű üzemel majd a településen, amely a biológiai eljárás során keletkezett vizet a tisztító mellé telepített nyárfatelep hasznosítására fordítja, így téve még környezetbarátabbá a technológiát.

A terveket már bemutatták Derekegyházon, mindenki megtudhatta, hogy milyen munkálatok várhatóak a háza előtt, a település utcáin, illetve a szennyvíztisztító mű építése során. A szennyvízkezelési projekt egyik kiemelt eleme annak a komplex településfejlesztési tervnek, amelyet Derekegyház a következő 5 évben kíván megvalósítani.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Július végén hazaengedik Larát

Szegvár - Legkésőbb két hét múlva hazamehet Szegvárra a gyermeknapon szívátültetésen átesett Bóta Lara Szonja. Tovább olvasom