Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Szentes a megye egyik legbékésebb városa

Bár a kirívó bűncselekmények felderítésében a szentesi rendőrség nem tudott eredményt felmutatni, a városlakók biztonságérzetét jellemző számok szerint Szentes a megye egyik legbékésebb városa – állapították meg tegnap a városi kapitányság évértékelésén.
Az utóbbi öt évben egyre csökken az elkövetett bűncselekmények száma Szentesen. A megye városai között a mutatók szerint a második legkevésbé fertőzött a Kurca-parti település, melyet visszaigazol Lukács János főkapitány szerint a város polgármesterének értékelése. Szirbik Imre szerint ugyanis Szentesen az emberek biztonságban érzik magukat.

A megyei főkapitányság vezetője a szokásos évértékelő munkaértekezlet után adatokkal igyekezett alátámasztani állításait. Szentesen tavaly mindössze 16 lakásbetörés és 3 rablás volt. Kábítószerrel való visszaélés 16 alkalommal történt – a rendőrök ma már sokkal inkább a terjesztőket, mint a fogyasztókat keresik. Hat autót kötöttek el, amiből vélhetően ötöt sikerül is megtalálni. A helyi nyomozók átlagosan 93 nap alatt derítettek fel egy-egy bűncselekményt, ez a szám pedig a főkapitány szerint jónak mondható.

Lukács János elismerte, hogy a kirívó bűncselekmények felderítésében nem sikerült eredményt felmutatni. A közvéleményt erősen foglalkoztatja ma is a jegyző házánál történt robbantás és Koncz Judit különös eltűnése – ezt közigazgatási eljárás keretében vizsgálják. A főkapitány szerint az utóbbi ügyben még várható fordulat. A robbantás kifejezetten nagyvárosias jellegű bűncselekmény, mely az elkövető „profizmusára" utal. Lukács a legteljesebb mértékben respektálja a lakossági igényt, mely az ilyes eset kapcsán megfogalmazódik. Bízik a megye legfiatalabb nyomozóinak szakmai rátermettségében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy év fogházat ért a szamárverés

Felfüggesztett fogházbüntetést kapott Ravasz János, miután a szentesi bíróság bűnösnek mondta ki… Tovább olvasom