Délmagyar logó

2017. 03. 31. péntek - Árpád 5°C | 17°C Még több cikk.

Szentes Családbarát önkormányzat díjat kapott

Szentes - Családbarát önkormányzat díjat kapott tegnap Szentes. Szirbik Imre polgármester szerint a város a kötelező feladatain kívül „apró tételek összességét" tette a rászorulókért. A megyében eddig csak Mártély kapott ilyen díjat, mert ingyentelket osztott a nagycsaládosoknak az iskola megmaradása érdekében.
Családbarát önkormányzat díjat ítélt a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) Szentesnek, Aparhantnak, Pilisszentivánnak és Szigetszentmiklósnak. Az elismerést tegnap adta át a települések vezetőinek a Veszprémben rendezett kongresszuson az egyesület elnöke, Szabó Endre. A szentesiek nevében Szirbik Imre polgármester vette át az elismerést, amelyről azt mondta lapunknak: a város minden lakója büszke lehet rá. Ő azért tartja értékesnek a kitüntetést, mert a nagycsaládosok szentesi egyesülete terjesztette fel az önkormányzatot a díjra.

A népesedés világnapja alkalmából rendezett ünnepségen Szirbik Imre tájékoztatása szerint valójában nem indokolták, miért érdemelte ki a mintegy 30 ezres lélekszámú Szentes a családbarát jelzőt. Úgy véli: a város a kötelező feladatain kívül „apró tételek összességét" tette a rászorulókért.

– Természetes dolog az ember számára, hogy levegőt vesz, ugyanilyen természetes a családokkal való törődés – fogalmazott. A polgármester azt gondolja: az a legfontosabb, hogy a város jövőjét meghatározó fiatalokra nagy figyelmet fordítottak. Ebben fontos szempont volt, hogy a gyerekek éhesen ne menjenek haza az oktatási-nevelési intézményekből. A sportlétesítményeket igénybe vehették a nagycsaládosok is, ahol a szülők jövedelme ezt nem tette volna lehetővé. Megemlítette: évente 150-170 egyetemi, főiskolai hallgató kapott ösztöndíjat az önkormányzattól tanulmányaihoz. – Az egész város teljesítményét ismerték el a díjjal – állította a szintén nagycsaládos Szirbik Imre, aki négy gyermeket nevelt fel, és „másfél unokás" nagyapa. Mint mondta: karácsonyra várják a második unokájukat. A nagycsaládosok szentesi egyesületének vezetője, D. Szabó Károlyné annyit fűzött hozzá: olyan önkormányzatoknak adják a díjat, ahol szeretnek élni az emberek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesi iskolabotrány: Elcsapták Magyar Lászlónét!

Szentes - A csongrádi pedagógussal szerdán még a munkaszerződéséről tárgyalt Magyar Anna és Kovács… Tovább olvasom