Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Szentes cserélne az állammal

Szentes - Saját termálkutat szeretne a szentesi üdülőközpont, hogy tovább fejlődhessen. A város vezetése azon dolgozik, hogy a birtokába kerüljön a stranddal szomszédos telek – így mindenki jól járna.
– Az egyik legnagyobb gond a saját termálkút hiánya és az ebből eredő kiszolgáltatottság. Mivel az előírások csak így teszik lehetővé a külső célú használatát, tavaly a szomszédos Dabic Kht.-től érkező termálvizet ásványvízzé minősíttettük. Ez jelentős kiadás volt, de a problémát nem oldotta meg. A víz nem az üdülőközpont által elvárt mennyiségben és hőfokkal érkezik – részletezte a helyi sajátosságokat Szűcs Szabolcs strandigazgató. A téma még a decemberi testületi ülésen került napirendre, ekkor tárgyalták meg a városatyák a cég idei üzleti tervét. A fejlesztéssel kapcsolatban számos kérdés és javaslat érkezett Szűcs Szabolcshoz. Ismét felvetődött a wellnessrészleg és a téliesített, bababarát medence létesítése – ezeknek egyelőre, úgy tűnik, nincs realitásuk. A geotermikus melegvíz-ellátással is gondok vannak, nincs összhangban az igény a realitással. A nemrégiben pozitívan elbírált fedettuszoda-pályázat jó hír ugyan, hiszen a sportturizmus fellendülése várható a fejlesztéstől, de a strandolók és az üdülőházak szállóvendégeinek az érdekeit is szem előtt kívánja tartani a tulajdonos önkormányzat.

Nem fájna a városvezetés feje a saját termálkút miatt, ha sikerülne megegyezni az állammal, mutatott rá még a testületi ülésen Szirbik Imre polgármester. Kérdésünkre kifejtette: azt a 11 hektáros területet szeretnék elcserélni, amely az üdülőközpont mögött fekszik, és amelyen jelenleg a Dabic Kht. gazdálkodik. – Nemcsak a vízforrás miatt, de a hosszú távú, nagyszabású fejlesztési terveink végett is szeretnénk megszerezni azt a földet. A kormányhivatallal közösen kértünk fel egy ingatlanbecslő céget, véleményük szerint százmilliós értéket képvisel a Kurca-parti telek – árulta el a polgármester. Több csereingatlant ajánlottak fel, ezek némelyike felépítménnyel bír, mások mezőgazdasági művelés alatt állnak. Szóba került a volt Damjanich-, illetve a Tóth József utcai volt Zsoldos-iskolák megüresedett épülete. Bíznak abban, mondta Szirbik Imre, hogy az állam a lehető leghamarabb kiválasztja a számára megfelelőt.

Olvasóink írták

  • 1. berlo 2013. január 04. 09:37
    „Az egyik legnagyobb gond a kiszolgáltatottság? Vajon mennyire kiszolgáltatottak azok a lakásbérlők, akik hosszú évtizedek óta bérlik az önkormányzati tulajdonú ingatlanokat és nem vehetik meg? Nos Szirbik úr ehhez mit szól?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Plüsskutyát kapott Ákos

Virággal és plüsskutyával köszöntötték Szentes első babáját, illetve édesanyját. Tovább olvasom