Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 13°C | 22°C Még több cikk.

Szentes dobogós lett a kínai versenyen

Xiamen – A verseny történetének legjobb magyar eredményét érte el Szentes. A zsűri nagyra értékelte azokat a pályamunkákat, amelyek azt tárták fel: hogyan próbál egy település minél „zöldebben", takarékosabban élni – fogalmazott Szirbik Imre polgármester és Szabó Zoltán önkormányzati képviselő a csütörtöki sajtótájékoztatón.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Bejelentették: a Kurca-parti város a kategóriájában második helyezett lett a kínai Xiamen városában az Élhető Közösségek Nemzetközi Világversenyén. Ők képviselték a települést a Zöld Oscarként is emlegetett megmérettetésen. Előzetesen egy pályázatot kellett benyújtani, ezt Szigetiné Mészáros Zsuzsanna készítette, és Vidovics Ferenc fotóival illusztrálták. Kínába 60 város kapott meghívást. A helyszínen bemutatott prezentáció után az angol, finn és japán zsűritagok minden részletre kiterjedően faggatták az indulókat, a szociális problémák helyi szintű megoldásától az őshonos növények visszatelepítéséig mindent tudni akartak.

Szentes dobogós lett a kínai versenyen.
Szentes dobogós lett a kínai versenyen.

– Szinte mindenki felkapta a fejét a nálunk régóta futó szociális malac, a diákokat segítő Studium Generale és az újélet-fa programra. Büszkék voltunk, hogy szentesiek lehetünk – összegezte a kéttagú delegáció.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helyi üzleteket lát el hússal a fábiáni vágópont

Vágópontot épített a fábiánsebestyéni önkormányzat és a Kinizsi 2000 Zrt. közös cége. Tovább olvasom