Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Szentes is lemond az iskoláiról

Szentes - Iskolák, önkormányzati intézmények ügyei álltak a testületi ülés középpontjában tegnap. A döntéseket olykor találgatásra alapozva kellett meghozni, a források még bizonytalanok.
– A jövő évi költségvetés olyan, mint a jeti: mindenki csak beszél róla, de még senki nem látta – mutatott rá Szirbik Imre (MSZP) polgármester több napirendi pontra utalva a tegnapi testületi ülésen. Nem véletlenül használta a hasonlatot: számos kérdésről kellett olyan döntést hozni, amelyekről csak jövőre, a számok pontos ismeretében lehetne eldönteni, jók vagy nem.

A Lajtha László Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Hangversenyközpont az Alföld egyik legrégebbi alapfokú zeneoktatási intézménye, alapításának éve: 1955.
A Lajtha László Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Hangversenyközpont az Alföld egyik legrégebbi alapfokú zeneoktatási intézménye, alapításának éve: 1955.

Havi 21 millió forintos hozzájárulás megfizetésének vállalásával is úgy döntött a képviselő-testület: lemond a köznevelési intézmények működtetéséről. A becslések szerint 375 millióba kerülne az éves működtetés, ezzel szemben a hozzájárulás több mint 100 millióval kerül majd kevesebbe. Tradicionális iskolavárosok is lemondtak a lehetőségről, érvelt a polgármester. – Ha az állam átveszi a fenntartó, tehát a szellemi műhely valós kezelőjének szerepét, hasonlóan más településekhez, Szentes sem kívánja a működtető, azaz a házmester szerepét betölteni. Ahogy a szórakozóhelyeken: fizessen az, aki rendel – összegezte véleményét. A zeneiskola a törvény értelmében kettéválik, az oktatásról az állam gondoskodik, a hangversenyközpontot a művelődési központhoz csatolják. A dolgozói létszámra később térnek vissza a városatyák. Antal Balázs Tibor (Fidesz) ezzel szemben bizakodását fejezte ki az átszervezéssel kapcsolatban, és elmondta: az oktatás Szentesen semmilyen csorbát nem szenved.

Szűcs Lajos alpolgármester eloszlatta a más gyerekekkel együtt nem foglalkoztatható, sajátos nevelési igényű óvodai csoporttal kapcsolatos félreértéseket. A csoportot átveszi ugyan a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, de maradhatnak a város intézményében, mondta. Szabó Zoltán (Jobbik) a szintén állami működtetésbe kerülő kollégiummal kapcsolatban kifejtette: bízik abban, hogy a sportolók ezután is igénybe vehetik azt szálláshelyként. A múzeum a városé lesz, döntött a testület, de a források még nem ismertek, így erre a kérdésre is vissza kell térni az év elején.

Olvasóink írták

 • 4. makospite 2012. december 18. 23:17
  „Én az elbaltázott Kossuth utcáról és a Vásárhelyi úti "kerékpárútról" mondanék le. Meg télen az eltakarítatlan hóról az utakon, és a szintezetlen csatornafedelekről is. Van még aki lemondana valamiről?”
 • 3. Bellaciao 2012. december 17. 15:29
  „Inkább az uszodáról kellene lemondani! Ott nem számít a pénz.”
 • 2. sörpocak 2012. december 16. 19:49
  „Mennyire álszentek!!!! Nem tudnak pontos számokat, de a sötétben tapogatózva hoznak döntéseket??????
  Ilyen a szentesi képviselőtestület. Mindenki mindenkinek behódol, a pénz miatt.”
 • 1. kékfrankos 2012. december 16. 08:24
  „ezt colombo feleségéről mondjuk, de lehet, magasabb körökben a jeti a népszerű...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tervezettnél hamarabb megindulhat a forgalom a Kurca-hídon

A tervezettnél hamarabb, akár már péntek este ráengedhetik a forgalmat a felújítás alatt álló Kurca-hídra. Erről is olvashat a Szentesi Élet legfrissebb számában. Tovább olvasom