Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Szentes kincsei kínai szemmel

A szentesi tájkörzet jellegzetességeivel ismerkedett két napig az a kínai delegáció, amely odahaza befektetőknek ajánlja majd a várost a kölcsönös együttműködés jegyében.
Fotó: Tésik Attila
Kína budapesti nagykövetségének javaslatára Szentessel ismerkedett a közigazgatási és gazdasági szakemberekből álló tízfős delegáció. A vendégek három napra érkeztek Magyarországra, és egyet a fővárosban, kettőt pedig a Kurca-parti településen töltöttek.

A Közép-Kínában lévő Hubei nevű régiónak kétszer akkora a területe, mint hazánknak, és a lakosság száma ott eléri a hatvanmilliót. Szirbik Imre polgármester tájékoztatása szerint a vendégek olyan településeket képviseltek, ahol a gazdaság meghatározó ágazatának a nehézipar, az autógyártás számít, de az agrárium is megélhetést nyújt a családoknak. A szentesi vezetőkkel folytatott tárgyalásokon szóba került, hogy kínai elektronikai és gépipari cégek telephelyet létesíthetnének a Kurca-parti városban. A vendégek ellátogattak a Hungerit Rt.-hez, ahol láttak esélyt a későbbi kereskedelmi és termelési együttműködésre. Megnézték továbbá az Árpád-Agrár Rt. üvegházait is, ahol Kovács László marketingigazgató kalauzolta őket. A paprikán kívül megismerkedtek a kínai delegáció tagjai a szentesi vidék másik jellemző kincsével, a termálvízzel. A polgármester úgy fogalmazott: most feltérképezték a vendégek a szentesi kínálatot, és ez alapján nem zárható ki, hogy befektetőknek ajánlják majd otthon a térséget. Egy kínai mondást idézve hozzátette Szirbik: a hosszú menetelés az első lépéssel kezdődik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Komolytalannak tartják a baseballsapkát Szentesen

Szürkéről feketére váltottak a szentesi tűzoltók: új egyenruhában dolgoznak néhány napja az országos… Tovább olvasom