Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 12°C | 17°C Még több cikk.

Szentes: Nem engedték ki a diákokat

Szentes: Nem engedték ki a diákokat
A Kurca-parti városban a Horváth Mihály Gimnázium tanárai vettek részt az országos demonstrációban.
Más iskolák tanárai és civil szimpatizánsok is megjelentek az iskolánál. Együtt énekelték el a Ha én rózsa volnék című dalt, szétosztották a Tanítanék! mozgalom 12 pontját az oktatás szabadságáról, szalagokat kötöttek a kerítésre, és plakátokat helyeztek el. Bár a diákok is szerettek volna kimenni, a lapunkhoz eljuttatott levelükből az derült ki, hogy ezt nem engedték meg nekik.

„A portás és több tanár a tüntetés teljes ideje alatt az ajtóban állt, és csak a tanárokat engedték ki- és be. Minket – fentről kapott utasítás miatt – nem engedhettek ki. Az egyikük azt is hozzátette, hogy ehhez nekünk nincs közünk, ez a tanárokra tartozik. És akkor kérdésünk a következő: miért ne tartozna ránk ez az egész, mikor a 12 pontban megfogalmazott követelések fele minket érint, hogy nekünk könnyebb, jobb és igazságosabb legyen? Miért ne tartozna ránk, amikor tanáraink értünk is harcolnak, tehát miért ne állhattunk volna ki mi is melléjük, segíteni és támogatni őket? …Mi ennek ellenére, többedmagunkkal, közel egy osztálynyi létszámmal rendíthetetlenül álltunk az aulában kockás ingekkel, és onnan bentről, az igazgatói iroda alól szorítottunk, és szívben ugyanott voltunk" – olvasható a diákok levelében.
 
Ha én rózsa volnék: Szentesen is demonstráltak
 
Feltettük a kérdést a gimnázium igazgatójának, Tóth Tamásnak: helytálló információ-e, hogy a HMG-ből a demonstrációra a diákokat nem engedték ki, csak a tanárokat? „Nem helytálló. De a diákoknak tanítási időben az iskolában a helyük" – írta válaszában az iskola vezetője. Megbízható forrásból úgy tudjuk, a gimnáziumban tanítási időben a diákok csak külön engedéllyel hagyhatják el az iskolát. A gyerekek a szerdai demonstrációra valóban nem mehettek ki, de nem igazgatói utasításra, hanem a pedagógusok kérésére.  Információink szerint a tanárok többsége egyetértett abban, hogy a tanulók ne keveredjenek bele az ügybe.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindent látott ez a magnólia

Mindent látott ez a magnólia
Villognak a vakuk a szegedi Széchenyi téren, amikor készülnek a tavaszi szelfik a magnólia-, vagy más néven a liliomfánál. Tovább olvasom