Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Szentes Televízió lett a Civil Tévéből

Szentes - Nevet és működési formát váltott a 2005-ben indult Civil Tévé: néhány napja már Szentes Televízió néven sugározza adását.
Úgy érezték, hogy a Szegváriak Szegvárért Közösségfejlesztő Egyesület kereteit túlnőtték, ezért az elmúlt év végén korlátolt felelősségű társaságot hoztak létre a továbblépés érdekében, mondta Csorba Gyula felelős szerkesztő.

– Annak idején tulajdonképpen inkább rádiózni szerettünk volna Szegváron, de ahhoz nem állt rendelkezésre megfelelő technika – emlékezett a kezdetekre. – Egyszerű eszközökkel tévézni kezdtünk, a lehetőség pedig előbb Szentes, majd a kistérség érdeklődését is felkeltette. Az egyesületben már évekkel ezelőtt láttuk, hogy megváltoztak a támogatási feltételek, a tavalyi pedig különösen nehéz gazdasági év volt számunkra. A továbblépés és a fejlődés érdekében decemberben az ügyvezetésemmel létrehoztunk egy kft.-t, amely Szentes Televízió néven, jogutódlással viszi tovább a korábbi médiumot.

A gazdasági nehézségeket önkormányzati támogatással is próbálták áthidalni: az év elején 25 millió forintot szerettek volna kapni a város vezetésétől – végül a felét szavazta meg a testület. Csorba Gyula hozzátette: a törekvéseik ellenére más önkormányzatokkal eddig nem sikerült hasonló együttműködést kialakítani. A jövőben – immár profitorientált vállalkozásként – országos csatornáknak is bedolgoznak majd. A felelős szerkesztő azt is elmondta: a gazdasági társaság ügyvezetői feladatait összeegyeztethetetlennek tartja az önkormányzat médiareferensi posztjával, amelyre egy bő éve kapott megbízást, így erről lemondott. Azt is megtudtuk tőle: terveik szerint a meglévő stáb változatlan marad, emellett azonban három új munkahelyet teremtenek.

Túlnőtte az egyesületi keretet a helyi tévé, ezért június elejétől egy kft. működteti. A neve Szentes Televízió, a stáb változatlan. Országos csatornáknak is szeretnének dolgozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolc orvos vitája után ítélnek L. Fábiánról

A méh és a belek átszúrása műtéti kockázat, szövődmény, az viszont, hogy ezt nem vette észre a nőgyógyász, már szakmai szabályszegés. Tovább olvasom