Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Szentes: terítéken a kórházi konyha

Szentes - Egyelőre nem derült ki: a mostani szolgáltató helyett tényleg egy vásárhelyi céggel szeretne-e főzetni a szentesi kórház. Valamiért mégis ez a hír járja a városban.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

 
Mindössze egy testületi ülésen mellékesen elhangzott fél mondat utal arra: a szentesi kórház fontolóra vette, hogy az eddigi szolgáltató helyett másik céggel főzetne a pácienseknek. Egyelőre a fővárosi székhelyű P. Dussmann Kft. tevékenykedik az intézmény konyhájában. A céggel, amely sokat költött annak idején a korszerűsítésre, egy bő évtizede kötött szerződést a kórház, a társaság évente közel 140 millió forintért látja el a feladatot. Hogy az ár vagy a minőség miatt nézelődik másfelé is a gyógyintézmény, nem tudtuk meg, valamiért mégis a köztudatba került, hogy a kórház a jövőben a hódmezővásáhelyi Hód-Menzával szeretne főzetni. Ez egy 100 százalékban önkormányzati cég.

A vásárhelyi városháza sajtóreferense arról tájékoztatott, hogy a Hód-Menza szolgáltatása iránt folyamatos az érdeklődés mind a közintézmények, mind a piaci szereplők részéről. – A szentesi kórházzal is sor került egyeztetésekre, azonban konkrétum nem körvonalazódott. A cég jelenleg nem szolgáltat a kórháznak, és az egyeztetések jelenlegi állását tekintve ez várhatóan a jövőben sem fog változni – fogalmazott Göbl Vilmos.

A Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórházban a korábbi lejárt szerződés meghosszabbításával a P. Dussmann Kft. látja el a közétkeztetési feladatokat, írta válaszlevelében Cseh-Lakos Ilona intézményi sajtószóvivő. – Ha a fenntartó engedélyezi, akkor megtörténik a közbeszerzési eljárás kiírása, amelyre bárki nyújthat be ajánlatot. Az intézmény elsődleges célja ebben a kérdésben is a szakmai színvonal megtartása.

Kerestük a budapesti céget is, de nem reagáltak az érdeklődésünkre.

Olvasóink írták

 • 5. Ludasmatyi 2013. március 14. 10:27
  „Szakember gárda: 3 hónapos szakács gyors tanfolyam+meg egy rakás közmunkás,akiket csak az érdekli mikor telik le a munkaidő,meg a cigi szünet.(Tisztelet a nagyon kevés kivételnek.) Ezzel meg is lenne oldva minden?
  A kórház konyhát kellene teljesen felújítani , nem hülyeségeket beszélni és csinálni, ez az egyetlen normális megoldás,akárki is üzemelteti.
  A diétákról meg még pár szó, az nem olyan egyszerű mint hiszik sokan .”
 • 4. turlmadar 2013. március 13. 17:54
  „Nekem lenne egy javaslatom: A Központi gyermek élelmézési konyhát kellene megbízni.Helyben van. Van hozzá megfelelő szakember gárdája és van kapacitása. Referenciát meg az általa ellátott intézményektől lehetne szerezni. Mellékesen megjegyzem, hogy nem is olyan régen teljes körű 100%-os felújításon esett át.”
 • 3. éljenszentes 2013. március 12. 15:43
  „Szentesen kell hagyni ezt a feladatot, szentesiek munkahelyét kell támogatni!
  Eleve drágább kell, hogy legyen az étel a szállítás költségeit figyelembe véve, ha Vásárhelyről szállítják azt.
  Persze a minőségen tényleg lehetne javítani, mert ehetetlen a sima, nem diétás koszt. A leves mosogatóléhez hasonlít, a második meg lisztes trutyiban valami undorító cafat.”
 • 2. átlag 2013. március 11. 13:54
  „A Hód-Menzának van kórházi gyakorlata étkeztetésben? Tud 64 féle diétát készíten? Ki a cég vezetője? Már megint kiknek az
  érdkeltségét kell szolgálni? Tudjuk a pályázatok csak formaságok- előre el van döntve kiknek kell nyernie!!
  Az új szolgáltató majd vár 8-10 hónapot a pénzére? ( mint a jelenlegi?) Miért nem lehet a szentesieknek munkát biztositani?”
 • 1. nie 2013. március 11. 12:27
  „Nem zörög a haraszt, ha.......”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szénmonoxid mérgezés miatt riasztották a tűzoltókat

Vasárnap kora este Szentes Kajánújfalun, a Nádudvari Jenő utcában szénmonoxid mérgezés gyanújához riasztották a szentesi tűzoltókat. Tovább olvasom