Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Szentesen fejleszti termékeit a Legrand

Szentes - Tizenöt éve működik a Legrand Magyarországon: az évforduló alkalmából a szentesi gyárban ünnepelt a francia cégcsoport vezérigazgatója, akit a város tiszteletbeli polgárává fogadtak. A cégvezető bejelentette: Szentes lesz a fejlesztés egyik bázisa.
Tizenöt éve működik a Legrand Magyarországon: az évforduló alkalmából a szentesi gyárban ünnepelt a francia cégcsoport vezérigazgatója, akit a város tiszteletbeli polgárává fogadtak. A cégvezető bejelentette: Szentes lesz a fejlesztés egyik bázisa. A kettős dugaljak gyártásában így is élen jár a gyár, amely tavaly 13 milliárd forintos árbevételt ért el.

A Legrand tizenöt éve tevékenykedik Magyarországon, ebből az alkalomból rendeztek tegnap ünnepséget a szentesi üzemnél. Elhangzott, hogy e másfél évtized alatt nagyot fejlődött a kapcsológyártás Magyarországon. A cég többször nyert különböző elismeréseket, például ötször kapott Magyar Termék Nagydíjat. A kettős dugalj gyártásában erős a szentesi gyár, a cégcsoporton belül ez a termék jelenti számára a specialitást – itthon pedig ezzel piacvezető. A stabil gazdasági háttér közel 900 ember megélhetését biztosítja. Közel ötszázan dolgoznak a szentesi gyárban, körülbelül háromszázan érdekeltek itt együttműködő partnerként, míg mások más helyszíneken képviselik a céget. A különböző munkabiztonsági rendszerek alkalmazásának köszönhetően jelentősen csökkent a munkahelyi balesetek száma: idén már csak egy kisebb baleset volt. Az elmúlt évben jelentősen megnőtt a Legrand Zrt. árbevétele, köszönhetően a beruházásoknak: 13 milliárd forintról szól a statisztika, az előző évi 10 milliárd után. Károlyi László, a szentesi cég vezérigazgatója szerint a fejlesztések saját erőből nem valósulhattak volna meg.

A francia cégcsoport vezérigazgatója szerint a Legrand magyarországi eredményei egyértelműen bizonyítják, hogy érdemes volt 15 éve elkezdeni a közös munkát. Gilles Schnepp szerint a cég modern, esztétikus termékeket gyárt, és méltó helyet foglal el az egész vállalaton belül: egy „fontos mag" lett az elmúlt néhány év folyamán. A francia direktor minden nagyobb projektben szerepet szán a magyaroknak, de egy tervet speciálisan a szentesi üzemnek álmodott meg. A Kurca-parti város lesz a bázisa a tehetséges fiatal szakemberek kutató, fejlesztő munkájának. Schnepp szerint az itteni fejlesztés elősegíti majd az egész csoport előrehaladását.

A francia cégvezető körbejárta a gyárat, és természetesen elégedett volt a látottakkal. A munkamenet, a szervezettség, a veszélyes hulladékok tárolása, mind-mind a legkorszerűbb előírások szerint történik az üzemben. Szirbik Imre polgármester emlékeztette arra, hogy a város lakosságának egytizede kötődik valamilyen formában a gyárhoz, melynek jövője ezért kiemelten fontos. Gilles Schneppet a polgármester tiszteletbeli szentesi polgárrá avatta tegnap. Felhívta a figyelmét arra, hogy ez számára nem egyszerű megtiszteltetés, kötelezettségekkel is jár majd: azt várják tőle, hogy ezután is segítse a szentesi üzem fejlődését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bor- és pálinkaünnep a hét végén Szentesen

Szentes - Péntektől vasárnapig bor- és pálinkaünnepet rendeznek a szentesi Kossuth téren. Várhatóan… Tovább olvasom